Recept

Zoodles met Gamba’s & Spinazie

Vandaag hebben we het recept voor lekkere en gezonde zoodles met gamba’s en spinazie voor jullie. Maar wat zijn zoodles? Net als courgetti spaghetti is van courgette zijn zoodles niets meer dan noedels van courgette. Een gezonde manier om noedels te eten dus! Wij maakten een lekker Aziatisch wokgerecht met de zoodles. Deze courgette slierten maak je het makkelijkst met iets van een spiraalsnijder, je kan ze ook zelf snijden maar dat is een stuk tijdrovender. In ieder geval zijn de zoodles met gamba’s een paleo proof gerecht met een heerlijke Aziatische touch. Lekker met spinazie, tomaatjes, ui en basilicum erdoorheen. Dit gerecht maak je in zo’n twintig minuten en het eindresultaat is om van te smullen en ook nog eens gezond! Een goed en licht gerechtje ook voor op de wat warmere dagen.

Zoodles met Gamba's & Spinazie

Voor: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 1 knoflookteen
  • 12 gamba’s (gepeld)
  • 7 cherry-tomaatjes
  • 2 handen spinazie
  • 1 gedroogde rawit
  • 2 radijsjes
  • Verse basilicum
  • Zeezout
  • Zwarte peper
  • Zonnebloemolie

Bereidingswijze

1. Was de courgette en snijd of rasp hem in lange slierten. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook en rawit fijn. Spoel de tomaatjes en snijd deze in partjes of door de helft.
2. Verhit wat olie in de wokpan en fruit hierin de ui, knoflook en rawit aan. Voeg de gamba’s toe en roerbak totdat ze bijna gaar zijn. Voeg nu ook de spinazie toe en roerbak deze mee totdat de spinazie geslonken is.
3. Voeg de tomaten en gescheurde basilicum toe en maak op smaak met zout en peper. Schep alles goed door elkaar. Ondertussen roerbak je de courgette slierten kort in een andere pan. Dit zijn de zoodles.
4. Verdeel de zoodles over twee borden en schep hier de gamba’s en spinazie bij. Strooi er nog wat verse basilicum en dun geraspte radijs over en klaar.

Zoodles met Gamba's & Spinazie

Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply