Recept

Zoete Aardappel Tacos met Koriander-Kokossaus

Laatst op een regenachtige zomerdag maakten we deze mega lekkere zoete aardappel tacos met koriander-kokossaus. Een heerlijk zomers gerecht dat helemaal in ons nieuwe eetpatroon past (meer hierover later op de blog). De zoete aardappels zijn gemarineerd in miso en agave siroop, wat een super lekkere combinatie is met de rest van het gerecht. We werden beide zo blij van dit gerecht en hebben onwijs zitten smullen. Het klinkt allemaal heel culinair maar eigenlijk heb je het zo gemaakt en is het vrij simpel. Wij zijn echt super enthousiast over de zoete aardappel tacos met miso en heerlijke saus en hopen dat je er net zo van gaat genieten zoals wij dat deden. Dus waar wacht je nog op, maken die handel.

Zoete Aardappel Tacos met Miso & Koriander/Kokossaus
Zoete Aardappel Tacos met Miso & Koriander/Kokossaus
Voor: 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten + 20 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 2 el miso pasta
  • 2 el agave siroop
  • 2 el rijstwijnazijn
  • 600 gr zoete aardappel
  • 1/2 rode ui (of 1 kleine)
  • Zonnebloemolie
  • 4 à 6 mini tortillas of soft tacos
  • 1 avocado
  • 10 à 15 gr tuinkers
  • 1 bosui
  • Pompoenpitten

Koriander-kokossaus

  • 118 ml kokosmelk
  • 32 gr pompoenpitten
  • Handje verse koriander
  • 1 bosui
  • 1/2 citroen, rasp en sap
  • 1 knoflookteen
  • Scheutje sriracha saus
  • Snuf zwarte peper
  • Snuf zeezout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de rode ui in halve ringen en leg deze samen met de zoete aardappel een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Meng in een kom de agave siroop, miso en azijn. Besprenkel de aardappel en ui met olie en smeer ze in met de miso-marinade. Bak dit in zo’n 20 minuten af in de oven. Let op of de ui niet eerder klaar is, deze moet natuurlijk niet verbranden.
  3. Rooster nu alvast alle pompoenpitten in een pannetje. Doe alle ingrediënten voor de koriander-kokossaus in de keukenmachine (of met de staafmixer) en pureer dit tot een saus. Bij sommige ingrediënten is het handig als je ze alvast wat fijner snijdt voordat je ze pureert. Wanneer de saus klaar is schenk je deze in een mooi kommetje.
  4. Snijd nu de avocado in blokjes en de bosui fijn (alleen het groene gedeelte).
  5. Wanneer de zoete aardappel blokjes en rode uit ook klaar zijn smeer je ze nog een keer in met de miso-marinade. Verwarm de tacos in een pan en vul ze daarna met de zoete aardappel blokjes en rode ui. Verdeel de avocado, bosui, tuinkers en geroosterde pompoenpitten over de tacos. Serveer de zoete aardappel tacos met miso samen met de koriander-kokossaus en smullen maar.

Zoete Aardappel Tacos met Miso & Koriander/KokossausZoete Aardappel Tacos met Miso & Koriander/Kokossaus
Eet smakelijk!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Anna
    juli 28, 2016 at 10:38 am

    Wauw, hoe fotogeniek is dit alleen al – het water loopt me in de mond. En ik heb het nog niet eens geproefd. Dit wil ik ook maken! Lijkt me heerlijk :). Fijn recept.

    • Reply
      88 Food
      juli 28, 2016 at 3:33 pm

      Thanks! Het is echt mega lekker dus zeker doen. 🙂

    Leave a Reply