Recept

Zoete Aardappel Rondjes

Hier in huis is de zoete aardappel oftewel de bataat toch wel één van onze favoriete groente (jup het is een groente)! Hij is veelzijdig, altijd lekker en het mislukt eigenlijk nooit. Toen wij een mooie foto op Pinterest voorbij zagen komen van een zoete aardappel schotel waren we gelijk geïnspireerd voor een lekker en mooi bijgerecht voor tijdens de feestdagen. Geroosterde, licht knapperige zoete aardappel rondjes waarmee je een waar kunstwerk kan maken in de ovenschotel. Een super geschikt gerecht dus voor tijdens het kerstdiner waarbij je toch altijd net wat extra moois en lekkers wilt serveren voor je gasten. So check out the recipe below, want dit gerecht tastes good en is foodporn voor het oog!

Zoete Aardappel Rondjes

Ingrediënten

  • 1 kilo zoete aardappels (niet al te grote en genoeg om je ovenschotel te vullen)
  • 1 rode ui of 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • Olijfolie
  • Roomboter
  • Chili flakes
  • Zeezout
  • Zwarte peper
  • Verse of gedroogde peterselie

Zoete Aardappel Rondjes

Bereidingswijze
1. Was de zoete aardappels en snij ze in dunne rondjes met een mes of met een mandoline (gaat een stuk sneller en makkelijker). Smeer de ovenschotel goed in met de roomboter, strooi hier alvast een snufje zout en peper over en plaats hier alle zoete aardappel rondjes mooi in.
2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Verdeel deze tussen de aardappel rondjes. Doe nog wat olijfolie over het geheel en strooi er naar smaak chili flakes, zout en peper overheen.
3. Strooi er nog wat peterselie over en dek de zoete aardappel schotel af met aluminiumfolie. Doe hem in de oven voor zo’n 50 minuten. Na 50 minuten haal je de aluminiumfolie eraf en verhoog je de oventemperatuur tot 220 graden, nu rooster je de zoete aardappel schotel nog voor zo’n 10  minuten. Nu is de prachtige schotel klaar om te serveren.

Zoete Aardappel Rondjes

Tip
Wil je dat de zoete aardappels extra knapperig worden, doe dan de hete lucht functie aan bij het roosteren. Let wel op want dit kan opeens hard gaan!

Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply