Recept

Zoete Aardappel & Kip Hash met Ei

Binnenkort is het Pasen en ook al hebben we dit niet speciaal als Paasgerecht bedacht, toch past het er perfect bij. De zoete aardappel en kip hash met ei is eigenlijk gewoon een typisch geval van restjes bij elkaar doen en kijken wat we nog in huis hebben. Met als resultaat een heerlijk eenpansgerecht, dat je simpel bereidt. Waarom het zo goed bij de Paasdagen past? Simpelweg omdat de kip en het ei twee van de hoofd ingrediënten zijn en het gerecht er leuk uitziet! Je kan de zoete aardappel en kip hash met ei dan ook bij de brunch of het diner serveren. Bijna iedereen gaat dit lekker vinden en het is ook nog eens gezond. Mocht je trouwens geen left-over kip hebben dan zou ik eerst wat kip stukjes simpel kruiden en bakken voordat je aan het recept begint.

Zoete Aardappel & Kip Hash met Ei
Voor: 2 personen
Bereidingswijze: 15 minuten + 15 minuten kooktijd

Ingrediënten

  • 300 gr zoete aardappel
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • 1/2 rode paprika
  • 2 kippenborsten (van een rotisserie kip of andere left-over kip)
  • 3 eieren
  • 3 el water
  • Olijfolie
  • Verse bieslook
  • Zwarte peper
  • Zeezout

Bereidingswijze

  1. Was de zoete aardappels en snijd deze in blokjes. Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn. Snijd vervolgens ook de kip en paprika in blokjes.
  2. Doe olie in de pan en verwarm deze op middelhoog vuur. Fruit de ui aan.
  3. Voeg nu de zoete aardappels, tijm, paprika, knoflook en een snuf peper toe. Roer het geheel door.
  4. Vervolgens voeg je de eetlepels water toe en doe je een deksel op de pan. Draai het vuur laag en laat koken totdat de aardappels gaar zijn. Roer af en toe door. Dit duurt zo’n 10 minuten.
  5. Verwijder de deksel en doe de kip erbij. Bak deze een minuut of 2 mee.
  6. Maak 3 kuiltjes in het mengsel en breek in elk kuiltje een ei. Maak op smaak met zout en peper en kook de eieren met de deksel op de pan.
  7. Na zo’n 5 minuten zal het eiwit gestold zijn en zullen de dooiers nog lekker zacht van binnen. Hak de bieslook fijn en strooi deze over de zoete aardappel en kip hash heen.

Zoete Aardappel & Kip Hash met Ei
Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply