Recept

Zalmbonbon met Hollandse garnalen

Het recept voor de zalmbonbon met Hollandse garnalen is afkomstig van Nick’s zijn oude blog. Hij maakte alweer bijna twee jaar geleden dit lekkere voorgerecht omdat hij niet de standaard garnalencocktail wilde maken. De zalmbonbon was en is nog steeds een grote favoriet op zijn blog en daarom delen we hem met wat kleine aanpassingen graag met jullie. De zalmbonbon heeft wat lekkere Aziatische invloeden zoals wasabi en furikake. Deze laatste is trouwens gewoon verkrijgbaar bij de toko. Het is een strooisel van onder andere zeewier, sesam en gedroogde vis. Erg lekker vinden wij en het past mooi bij dit gerecht. De Hollandse garnalen kan je ook goed vervangen voor de Noorse variant, zolang het maar kleine garnaaltjes zijn. De zalmbonbon ziet er best culinair uit terwijl het eigenlijk zo simpel te bereiden is. Tevens is het ook erg geschikt om van te voren te maken, handig voor als je het voor een groter gezelschap wilt serveren. Dus snel naar de visboer voor zalm en garnaaltjes zodat je aan de slag kan met dit heerlijke recept.

Zalmbonbon met Hollandse garnalen

Zalmbonbon met Hollandse garnalen

Voor: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten + 15 minuten koeltijd

Ingrediënten

  • 400 gr gerookte zalm
  • 200 gr Hollandse garnalen
  • 100 gr crème fraîche
  • 2 tl mayonaise
  • 1/2 avocado
  • 1 tl wasabi
  • 1 limoen
  • Zakje wasabi rucola
  • 1 à 2 el verse bieslook (fijngesneden)
  • Wasabi furikake (verkrijgbaar bij de toko)
  • Zwarte peper
  • Zeezout

Bereidingswijze

  1. Bekleed vier schaaltjes met vershoudfolie en verdeel hierover de zalmplakken. Zorg dat je de zalmplakken elkaar laat overlappen wanneer je ze erin legt zodat er geen gaten zijn. Laat ook de zalmplakjes iets wat over de rand hangen.
  2. Maak nu de vulling door de mayonaise, crème fraîche en wasabi met elkaar te mengen. Breng de saus op smaak met peper, zout en limoensap. Doe de gesneden bieslook erbij en snijd de halve avocado in blokjes. Meng nu ook de avocado en garnalen door de saus.
  3. Vul nu de vier schaaltjes met de garnalenvulling en sla de zalm die over de rand hangt terug eroverheen. Draai de vershoudfolie strak dicht zodat er een mooie bonbon ontstaat. Laat de zalmbonbons zo’n 15 minuten opstijven in de koelkast.
  4. Neem vier borden en leg overal wat wasabi rucola op. Haal de zalmbonbons uit de koelkast en draai de folie weer open. Keer de schaaltjes op de borden om zodat de zalmbonbons mooi op de borden komen te staan.
  5. Strooi naar smaak wat furikake over de bonbons en snijd nog wat extra avocado blokjes. Maak de blokjes op smaak met zout en peper en strooi ze om de bonbons heen. Garneer de zalmbonbon met wat bieslook en genieten maar.

Zalmbonbon met Hollandse garnalen

Eet smakelijk!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Christopher
    april 12, 2016 at 10:19 pm

    Such a fun and clever presentation

  • Leave a Reply