Recept

Warme Ham Kaas Party Rolls

Zo met de feestdagen in het vooruitzicht zijn de warme ham kaas party rolls een ideale snack om te maken. Het hele jaar door trouwens want de party rolls zullen het op ieder feestje goed doen. Dit omdat ze gewoonweg zo verdomde lekker zijn! Dus ben je die standaard mini croissants met een knakworstje erin ook zat dan is dit de perfecte vervanger. De party rolls doen je denken aan een pizza en een ham kaas croissant, beide om van te smullen dus gecombineerd helemaal top. Ze zijn ook nog eens super simpel en snel te maken. De roll-ups smaken zowel koud als warm lekker maar warm toch wel net wat lekkerder dus maken die hap.

Warme Ham Kaas Party Rolls
Warme Ham Kaas Party Rolls
Voor: 12 party rolls
Bereidingstijd: 10 minuten + 25 minuten oventijd

Ingrediรซnten

  • 1 rol spelt pizzadeeg van Tante Fanny
  • 6 plakken slagersham
  • 6 plakken Emmentaler kaas
  • 8 el ongezoute roomboter
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 1 el Worcestershire sauce
  • 1 el Dijon mosterd
  • 1 el maanzaad

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een ovenschaal in.
  2. Rol het pizzadeeg uit en druk het deeg nog wat verder uit zodat de rechthoek groter wordt. Beleg het deeg nu met de ham en kaas plakken. Rol het deeg als een cinnamon bun op en begin bij de lange zijde van de rechthoek.
  3. Zorg dat het einde strak opgerold is en druk het deeg samen zodat de naad zich sluit. Leg de rol met de naad naar beneden op de snijplank.
  4. Snijd de rol nu in zo’n 12 stukken en verdeel deze in de ovenschaal.
  5. Doe de boter, suiker, mosterd, Worcestershire sauce en het maanzaad in een pan. Verwarm dit op een medium vuurtje en roer met een garde tot de boter gesmolten is en alles goed met elkaar vermengt is. Nu heb je een mooie glaze die je over de party rolls gaat schenken.
  6. Wanneer je de glaze mooi verdeeld hebt kan je de party rolls af bakken in zo’n 25 minuten tot deze mooi goudbruin zijn.

Warme Ham Kaas Party RollsWarme Ham Kaas Party Rolls
Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply