Recept

Volkoren rigatoni met Linzen & Makreel

We zijn ondertussen alweer een tijdje thuis en hebben het sporten weer lekker opgepakt. Daarbij moet natuurlijk goed gegeten worden en door wat losse ingrediënten die we nog in huis hadden samen toe te voegen ontstond dit gerecht. De volkoren rigatoni met linzen en makreel bleek echt super lekker te smaken en is door zijn eiwitrijke ingrediënten ook nog eens perfect voor na het sporten. Of eet de pasta gewoon als heerlijk voedzame lunch. De volkoren rigatoni is ook nog eens in een handomdraai gemaakt omdat we gebruik maken van makreelfilets uit blik en voor gestoomde linzen. Houd je niet van vis of ben je vegetarisch, laat dan gewoon de makreel achterwege. Kortom de volkoren rigatoni met linzen en makreel is verrassend lekker.

Volkoren rigatoni met Linzen & Makreel
Voor: 2 à 3 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

  • 200 gr volkoren rigatoni
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 200 gr groene linzen (gestoomd)
  • 120 gr gegrilde makreelfilets
  • Wortel julienne
  • 1 rode ui
  • 2 knoflooktenen
  • Oregano
  • Tabasco
  • Verse basilicum
  • Zwarte peper
  • Zeezout

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met gezout water aan de kook en kook hier de pasta in.
  2. Snijd ondertussen de knoflook fijn en snipper de ui.
  3. Verhit een pan met een scheutje olie en fruit hier de ui en knoflook in aan. Voeg nu de wortel julienne toe en bak kort mee.
  4. Doe de tomatenblokjes met vocht erbij en roer het geheel door. Voeg naar smaak wat druppels tabasco toe en maak de saus verder op smaak met oregano, peper en zout. Laat de saus op een zacht vuurtje wat indikken waarna je de linzen er door heen roert.
  5. Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Meng de rigatoni er goed doorheen. Doe de makreel er in stukjes bij en schep het geheel een paar keer om of leg de filets op de pasta wanneer je de borden opmaakt.
  6. Verdeel de pasta over twee borden en maak de rigatoni af met wat verse basilicum blaadjes.

Volkoren rigatoni met Linzen & Makreel
Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply