Recept

Vijgentaartjes met Geitenkaas

Oké deze vijgentaartjes met geitenkaas zijn echt super lekker! Zo dat moest echt als eerst gezegd worden want we vonden de taartjes zo heerlijk en ze zien er ook nog eens prachtig uit. De vijgentaartjes met geitenkaas zijn hartig met een licht zoete smaak, vooral Denise is gek op geitenkaas en warme vijgen maar ook Nick vond deze tartelettes hemels. Het mooie is ook dat de vijgentaartjes simpel te bereiden zijn en wanneer je gasten hebt je ze er zeker mee zal verrassen. Kortom dit recept is nu al één van onze favorieten en gaan we nog veel vaker maken.

Vijgentaartjes met Geitenkaas

Voor: 4 tartelettes
Bereidingstijd: 30 minuten inclusief oventijd

Ingrediënten

  • 3 verse vijgen
  • 2 plakken bladerdeeg
  • 80 gr geitenkaas met honing
  • 4 tl vijgen-port jam
  • Verse tijm
  • Gedroogde oregano
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien en snijd er vier gelijke vierkanten van. Druk deze in de met bakpapier bekleedde taartvormpjes. Brokkel de geitenkaas in stukjes en vul hiermee het bladerdeeg.
2. Doe overal een theelepel jam op en smeer het over de geitenkaas uit. Snijd de verse vijgen in mooie halve plakjes en leg ze in een cirkel op de geitenkaas zodat deze mooi bedekt is. Breng de taartjes op smaak met de oregano, zout en peper.
3. Doe nu de vijgentaartjes met geitenkaas in de oven voor zo’n 20 minuten totdat het bladerdeeg gaar is en mooi goudbruin kleurt. Haal de tartelettes uit de oven en besprenkel deze met olijfolie. Rits daarna de tijm van de takjes en strooi dit over de tartelettes. De vijgentaartjes met geitenkaas zijn klaar.

Vijgentaartjes met Geitenkaas

Vijgentaartjes met Geitenkaas

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply