Recept

Vietnamese Salade met Kip

Begin dit jaar hadden we bij Little V een heerlijke Vietnamese salade met kip gegeten genaamd Goi Ga. Deze wilden we graag zelf een keer maken omdat we hem zo lekker vonden en de salade ook nog eens gezond is. Op de afgelopen Tong Tong Fair hebben we handige mesjes gekocht om groenten snel en simpel fijn te snijden en te raspen. Dus al snel gingen we aan de slag met ons recept voor de Vietnamese salade met kip die geïnspireerd is op de Goi Ga. De salade smaak lekker fris en licht pittig. Het is ook nog eens een ideale maaltijdsalade die je ook lekker met garnalen of helemaal vegetarisch kan maken. De cashewnoten geven een lekkere crunch en de dressing kan je naar smaak zoeter, zuurder of pittiger maken. Het in dunne reepjes snijden van alle groenten kost wat tijd maar dan heb je wel een heerlijke Vietnamese salade met kip.

Vietnamese salade met kip

Voor: 2 à 3 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 200 gr gerookte kipfilet
  • 100 gr cashewnoten (ongezout)
  • 2 wortels
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 1/2 spitskool
  • Verse munt
  • Verse koriander
  • 5 el water
  • 2 el vissaus
  • 1/2 el sesamolie
  • 1/2 Spaanse peper
  • Limoensap
  • Suiker

Bereidingswijze

1. Was de komkommer, wortels en spitskool en snijd deze in dunne reepjes. Wij deden dit met een handig raspmesje en de spitskool met een dunschiller. Snijd de ui één keer door midden en snijd ook hiervan mooie dunne halve ringen met de dunschiller. Doe alles bij elkaar in een schaal.
2. Neem de gerookte kipfilet en snijd deze in dunne reepjes. Neem een paar takjes munt en koriander en ontdoe ze van hun steel. Hak de blaadjes grof. Voeg de kip, munt en koriander toe aan de schaal.
3. Nu gaan we de dressing maken. Voeg het water, de vissaus en sesamolie bij elkaar. Snijd een halve Spaanse peper in dunne reepjes en voeg dit toe. Voeg sap van een halve limoen toe en roer het geheel door elkaar. Voeg nu naar smaak suiker toe en roer het geheel weer door elkaar. Proef tussendoor en blijf suiker en/of limoensap toe voegen tot je de dressing lekker vindt.
4. Voeg wat dressing toe aan de schaal met de salade en meng dit door elkaar zodat de smaken alvast kunnen intrekken. Ondertussen rooster je de cashewnoten even kort in de pan. Hak daarna de noten fijn.
5. Serveer de salade in een schaal met de gehakte cashewnoten eroverheen en een klein bakje met extra dressing. Of je maakt twee bordjes mooi op met extra koriander als garnering. De Vietnamese salade met kip is klaar!

Vietnamese salade met kip

Tip
Strooi de cashewnoten er pas overheen vlak voordat je de salade gaat eten anders worden ze zacht en verliezen ze hun crunch. Experimenteer met de dressing, maak wat jij zelf het lekkerst vindt.

Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply