Recept

Sunday Breakfast // Toast met Frisse Avocado & Gepocheerd Ei

Vandaag hebben we weer een lekker Sunday Breakfast ontbijtje van Denise. Een echte all time favourite van haar, die je ook nog eens in een handomdraai gemaakt hebt. We hebben het natuurlijk over de heerlijke toast met frisse avocado en een gepocheerd ei. Dus niet zomaar een toast met geprakte avocado, want die zijn er al genoeg, maar een speciale variant. Deze bestaat uit romige avocado plakjes met daarop een gepocheerd ei dat lekker loopt en druipt, yummy. En laat je niet afschrikken door het gepocheerde eitje want met ons trucje kan iedereen het maken! Kortom weer een heerlijk ontbijtje voor de zondag ochtend!

Sunday Breakfast // Toast met Frisse Avocado & Gepocheerd Ei

Voor: 1 pers.
Bereidingswijze: 10 minuten

Ingrediënten

  • 1/2 avocado
  • 1 royale broodsnee
  • Limoensap
  • Verse munt
  • Feta
  • 1 ei
  • Olie
  • Zwarte peper
  • Snuf zeezout

Bereidingswijze

  1. Zet een pan met water op het vuur en breng dit aan de kook. Ondertussen bekleed je een klein schaaltje met vershoudfolie. Vet de folie in met olijfolie en doe hier het ei met een hele dooier in. Haal de vier hoeken van de folie naar elkaar zodat het een zakje vormt om het ei en draai het dicht. Strik het zakje dicht met een stukje folie. Kook het zakje voor zo’n 3 à 4 minuten. Daarna haal je het eruit en doop je het gelijk in koud water.
  2. Ondertussen toast je in een andere pan het brood.
  3. Snijd de avocado in plakjes en beleg hiermee het brood. Voeg naar smaak limoensap toe.
  4. Snijd kleine plakjes van de feta en strooi deze eroverheen.
  5. Leg het gepocheerde ei erop en maak het geheel op smaak met zout en peper. Snijd dunne reepjes van de munt en strooi ook deze eroverheen. De toast met frisse avocado is klaar.

Sunday Breakfast // Toast met Frisse Avocado & Gepocheerd Ei

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply