Recept

Stromboli met Paprika & Pesto

Laatst kwamen er vrienden bij ons dineren en maakten we speciaal voor deze gelegenheid een heerlijke stromboli. Deze viel zo goed in de smaak dat we hem nog een keer wilden maken voor de blog, mét nog meer vulling erin! Zo gezegd zo gedaan. We bedachten wat we er nog meer in konden doen en gingen het weekend erop gelijk aan de bak. Deze rijkgevulde stromboli smaakten nog lekkerder en was wederom super goed gelukt. Dus het Italiaans gevulde brood verdiende zeker een plekje op onze blog zodat ook jullie kunnen genieten van de heerlijke stromboli met paprika, pesto en chorizo. Je kan het deeg natuurlijk ook met wat anders vullen maar we verzekeren je dat deze vulling echt om te smullen is. En zo met de feestdagen in het voor uitzicht is dit een ideaal gerecht om voor gasten te serveren.

Stromboli met Paprika & Pesto
Voor: 1 brood
Bereidingstijd: 60 minuten + rijs- en oventijd

Ingrediënten

  • 1/2 zakje droge gist
  • 250 gr volkoren meel + wat extra
  • 1 tl zout
  • 175 ml lauwwarm water
  • Olie
  • 150 gr gegrilde paprika uit pot
  • 150 gr geraspte emmentaler
  • 60 gr chorizo plakjes
  • 1 knoflookteen
  • Verse groene pesto

Bereidingswijze

  1. Los het gist op in het lauwwarme water en laat het mengsel zo’n vijftien minuten rusten. Meng 250 gram meel met het zout en vorm er een ring van op een schoon werkblad.
  2. Schenk het gistmengsel in het midden van de ring en meng met je vingertoppen het meel en het water tot een deeg. Kneed het geheel in zo’n tien minuten tot een soepel deeg. Dit kun je testen door een dun vlies te trekken van het deeg zonder dat het scheurt.
  3. Vorm nu een bal van het deeg en leg deze in een met olie ingevette kom. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het deeg een uur rijzen.
  4. Dep ondertussen de paprika stukken droog met een keukenpapier en snijd deze vervolgens in dunne reepjes.
  5. Leg het deeg op een met meel bestoven werkblad en druk er voorzichtig de lucht uit. Rol nu het deeg uit tot een dunne, rechthoekige lap en leg deze alvast op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Pers de knoflook boven het deeg uit en smeer het deeg ermee in. Bestrijk het deeg royaal met pesto en verdeel er de paprika, chorizo en kaas over. Rol het deeg op en druk de randen goed op elkaar. Bestuif de deegrol met wat meel en dek hem af met vershoudfolie. Laat dit veertig minuten rijzen op een warme plek.
  7. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en bak de stromboli af in zo’n dertig minuten. Wanneer je de stromboli serveert snijd je hem in mooie plakken en genieten maar.

Stromboli met Paprika & Pesto
Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply