Recept

Snijboon à la Carbonara

Snijboon à la Carbonara is de signaturedish van Niven die bekend staat om zijn prachtige groente creaties. Hij werkt volgens zijn 80/20 filosofie in zijn met 1 michelin-ster bekroonde restaurant in Rijswijk. Deze filosofie houdt in dat de gerechten 80% uit groente bestaan en voor 20% uit eiwitten (vlees/vis). In 2012 behaalde Niven dan ook de titel van ‘Beste Groenterestaurant in Nederland’. Nick heeft vorig jaar een dag mogen meelopen in de keuken van dit restaurant waarna hij ook heeft genoten van het 10 gangen menu. Dit was een geweldige ervaring en erg inspirerend!
Een aantal weken geleden zijn wij daar wezen eten waarover we binnenkort nog veel meer vertellen op de blog. Nu alvast het recept voor de heerlijke snijboon à la carbonara, dat Nick ondertussen meerdere keren gemaakt heeft sinds vorig jaar. Wij vinden het echt super lekker en normaliter houdt Denise niet eens van snijbonen!

Snijboon à la Carbonara

Voor: 2 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

  • 8 snijbonen
  • 50 gr. bundelzwammen
  • Halve sjalot, gesnipperd
  • 1 takje tijm, gerist
  • 3 plakjes ontbijtspek
  • 2 kwarteleieren
  • Klontje roomboter
  • Parmezaanse kaas
  • Mespunt kerriepoeder
  • Olijfolie
  • Witte wijnazijn
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

1. Leg de plakjes ontbijtspek in de vriezer. Snijd met een dunschiller lange repen van de snijbonen.
2. Breng een pan gezout water aan de kook en blancheer de snijboon slierten 30 seconden. Haal ze na de halve minuut eruit en dompel de slierten onder in ijskoud water. Even laten uitlekken en apart houden.
3. Haal de ontbijtspek uit de vriezer en snijd deze in zo klein mogelijke stukjes. Bak de spekjes mooi krokant en leg ze op een keukenpapier zodat het vet wordt opgenomen. Houd even apart.
4. Mochten de bundelzwammen nog aan elkaar zitten snijd ze dan alleen los niet in stukjes. Je hebt nu dus losse paddenstoeltjes. Fruit de sjalot aan in wat olijfolie en bak hierin de bundelzwammen met de tijm en kerriepoeder. Maak het op smaak met zout en peper.
5. Verwarm water met wat azijn tegen de kook aan en pocheer hierin stuk voor stuk de kwarteleieren voorzichtig. Wanneer het eiwit mooi gestold is dompel je ze in koud water.
6. Nu ben je klaar om het recht op te maken. Verwarm de snijbonen met wat roomboter in een pan. Breng het op smaak met zout en peper. Leg de snijboon slierten mooi op het bord met het kwarteleitje ernaast. Verdeel de paddenstoeltjes hierover en strooi de spekjes erover. Rasp tot slot wat Parmezaanse kaas over het gerechtje. De Snijboon à la Carbonara is klaar.

Snijboon à la Carbonara

Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply