Recept

Shortbread

Bij de thee hoort wat lekkers en daarom maakten we laatst een shortbread. Dit recept voor shortbread is simpel en snel met als eindresultaat een lekker kruimelig biscuit met een laagje suiker en een volle botersmaak. Wij gebruikten een ronde vorm maar je kan ook heel goed een andere vorm bakblik gebruiken. Voor dit shortbread recept heb je trouwens maar vier ingrediënten nodig, waarvan je er drie eigenlijk altijd wel in huis hebt. Dus kijk snel in je koelkast of er nog roomboter is en zet de bloem en suiker maar vast klaar. Dan heb je over een uurtje wat lekkers voor bij de thee of koffie! Mocht je geen griesmeel hebben dan zou je die achterwege kunnen laten, wel zorgt dit voor een lekkerder mondgevoel. Maak het shortbread niet al te vaak want al die boter en suiker is natuurlijk lekker maar je wilt niet zo’n buikje krijgen als één van onze achtjes, haha.

Shortbread

Ingrediënten

  • 250 gr roomboter (kamertemperatuur)
  • 100 gr + 2 el fijne suiker
  • 220 gr bloem
  • 100 gr griesmeel

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Neem de gewenste bakvorm en vet deze in met boter.
2. Meng met een pollepel de suiker door de roomboter in een kom totdat deze mooi blank en licht is. Voeg nu de bloem en griesmeel toe. Meng alles rustig door elkaar met de pollepel en daarna met je handen totdat je een mooi deeg hebt.
3. Plaats het deeg op je met bloem bestoven werkbank en rol het uit tot het overal 1 cm dik is. Neem je vorm en druk het uitgerolde deeg hier in. Druk het overal goed aan. Prik overal gaatjes in het deeg met een vork en plaats de vorm in de voor verwarmde oven voor zo’n 50 minuten. Het shortbread is klaar wanneer hij licht goudbruin is.
4. Besprenkel het shortbread royaal met suiker nu het nog warm is. Laat hem ietsjes afkoelen en snijd hem in koekpunten. Het shortbread is klaar!

Shortbread

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply