Recept

Sambal Badjak

Sambal badjak, Nick is er dol op! Überhaupt op sambal en hij eet het niet alleen bij de Indische hap maar bijvoorbeeld ook op zijn tosti. Wij hebben dan ook verschillende sambals in huis. Toen we in de foodybox een bakje rawit pepers van Westland Peppers kregen wist Nick dan ook gelijk wat hij er mee ging doen. Eigen sambal maken! Het is een lekkere sambal badjak geworden die kruidig en pittig van smaak is maar niet te heet. Ook Denise vindt de sambal van deze Indo erg lekker dus wij eten hem de komende dagen heerlijk op! So make it hot en maak een keer je eigen potje sambal. Wat je trouwens snel en simpel doet. Dit recept kan je ook met lomboks maken, deze zijn meestal wel iets minder pittig. Bij ons komt deze sambal in ieder geval vaker op tafel!

Sambal Badjak

Voor: 1 potje vol
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 10 rawit pepers
  • 5 kemirinoten
  • 3 sjalotten
  • 3 knoflooktenen
  • 2 tl gula jawa (palmsuiker)
  • 1 tl gemalen laos
  • 1 tl trassi
  • 2 el olie

Bereidingswijze

1. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook en rawit pepertjes fijn. Houd de fijngesneden rawit pepers apart. Rooster nu eerst de kemirinoten in een pan met olie. Neem vervolgens een vijzel en stamp de noten daarin fijn.
2. Fruit in dezelfde pan met olie de knoflook en sjalotten aan. Wanneer de knoflook en sjalotten beginnen te glanzen voeg je de kemirinoten toe. Roer het geheel even door.
3. Voeg nu de fijngesneden rawit pepers, palmsuiker, laos en trassi toe. Laat het geheel even lekker bakken terwijl je het af en toe doorroert.
4. Voeg als laatst 2 eetlepels olie toe en ga even kort met de staafmixer erdoorheen. De sambal badjak is klaar!

Sambal Badjak

Sambal badjak, adoe lekker deze!

Selamat makan!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Eduardus
    juli 16, 2017 at 5:05 pm

    “Een pot vol”
    Moet wel een erg klein potje zijn, 10 rawitjes, tssss.

    • Reply
      88 Food
      juli 22, 2017 at 10:34 am

      Er staat dan ook potje, mocht je meer sambal willen dan kan je het recept natuurlijk verdubbelen. 🙂

    Leave a Reply