Recept

Runderrollade met Chimichurri

Nu met kerst in aantocht was het een mooie gelegenheid om de zondagse rollade uit de vriezer te halen. Deze runderrollade hadden we nog liggen van ons Koop Een Koe pakket en is gemaakt van runderlende. Omdat de runderrollade zelf in principe al klaar was om te braden hebben we er een lekkere saus bij gemaakt. Een chimichurri, heerlijk bij een stuk vlees en een mooie kleur die bij de kerst past. Met wat extra aandacht ziet de rollade er dan ook feestelijk uit en zal het vlees mooi staan tijdens het kerstdiner. Wij aten de runderrollade met chimichurri en gebakken truffelaardappeltjes. Maar je kan er natuurlijk zoveel bijgerechten als je zelf wilt bij maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van geglaceerde regenboogwortelen? Kortom ben je nog op zoek naar een lekker vleesgerecht voor tijdens de kerst dan is een runderrollade met chimichurri zeker een aanrader!

Runderrollade met Chimichurri

Voor: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten

  • 400 gr runderrollade
  • 1 sjalot
  • 4 knoflooktenen
  • 1 Spaanse peper
  • 10 takjes verse tijm
  • Bosje verse bladpeterselie
  • Bosje verse oregano
  • Bosje verse bieslook
  • 2 el witte wijnazijn
  • 100 ml olijfolie
  • Zwarte peper
  • Zeezout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden en zorg dat de runderrollade op kamertemperatuur is. Braad de rollade eventueel kort aan in een pan met wat roomboter tot het vlees overal mooi bruin is voor als je een extra krokante korst wilt. Doe wat zout en peper over de rollade en doe het vlees in een ovenschaal. Braad de rollade voor zo’n 25 minuten in de oven. Het vlees is mooi rosé wanneer het een kerntemperatuur van 65 graden heeft.
  2. Ondertussen snipper je de sjalot en snijd je de knoflook en Spaanse peper fijn (vergeet niet de zaadjes uit de peper te halen). Doe de knoflook in een keukenmachine en rits de blaadjes van de tijm. Voeg deze toe samen met de peterselie, oregano en bieslook. Doe er nog wat peper en zout bij en mix het geheel fijn tot een gladde massa.
  3. Doe de kruidenmassa in een vijzel en voeg beetje bij beetje de olijfolie toe terwijl je het af en toe doorroert. Voeg nu ook de wijnazijn toe en roer totdat er een gladde saus ontstaat. Nu kan je ook de sjalot en Spaanse peper erbij doen. Nog een keer goed met een lepel doorroeren en de chimichurri is klaar.
  4. Wanneer de rollade uit de oven komt, dek het vlees dan nog zo’n 10 minuten af met aluminiumfolie en laat het rusten. Daarna serveer je de runderrollade met wat chimichurri erover en serveer je de rest van de chimichurri in een schaaltje erbij. Dit kan iedereen dan naar smaak zelf over het vlees doen. Je kan de rollade ook alvast in plakken snijden of je snijdt hem aan tafel aan!

Tip
De chimichurri kan je natuurlijk naar eigen smaak maken door meer of minder van bepaalde ingrediënten te gebruiken. Dus proef goed tijdens het maken van de saus!

Runderrollade met Chimichurri

Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply