Recept

Red Velvet Whoopies

Valentijnsdag komt eraan dus tijd voor wat leuke en lekkere Valentijns recepten want liefde gaat nou eenmaal door de maag! Met dit recept bak je heerlijke red velvet whoopies voor jouw Valentijn. Het recept is lekker simpel dus ook ideaal om samen te maken. Dan zitten de felrode cakejes zeker vol liefde en kunnen jullie ze gezellig samen vullen terwijl de temperatuur oploopt in de keuken. De red velvet whoopies smaken heerlijk, de cakejes hebben een subtiele chocolade smaak en gaan mooi samen met de friszoete topping. Dus aangezien zondag toch vaak al bakdag is en Valentijn dit jaar ook op zondag valt zijn deze red velvet whoopies het liefdesrecept dat je maakt met je lover!

Red Velvet Whoopies

Red Velvet Whoopies

Voor: +- 33 red velvet whoopies
Bereidingstijd: 15 minuten + 10 minuten oventijd

Ingrediënten

Cakejes

  • 120 gr ongezouten roomboter
  • 200 gr fijne kristalsuiker
  • 1 ei
  • 270 gr bloem
  • 120 ml karnemelk
  • 30 ml voedselkleurstof
  • 30 gr cacaopoeder
  • 2 tl bakpoeder
  • Snuf zout

Topping

  • 100 gr roomkaas (kamertemperatuur)
  • 150 gr ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
  • 500 gr poedersuiker
  • 2 el vers citroensap

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de roomboter en het ei op kamertemperatuur zijn.
  2. Meng de boter, suiker en het ei in een beslagkom en mix dit tot een egale massa. Voeg vervolgens door een zeef de bloem, cacao en het bakpoeder toe. Doe er een snuf zout bij en mix dit rustig door elkaar.
  3. Meng de karnemelk en het kleurstof door elkaar en voeg deze toe aan het beslag. Mis nu alles in ruim vijf minuten mooi luchtig.
  4. Schep het beslag in een spuitzak en de beklede bakplaat klaar. Spuit van het beslag porties met een diameter van ongeveer 3 cm. Zorg dat je tussen de porties 2 cm ruimte houdt. Wanneer de bakplaat vol is schuif je hem in de oven en bak je de whoopies in 10 minuten af. Vervolgens herhaal je stap 4 en bak je een tweede lading whoopies af. Laat alle whoopies afkoelen.
  5. Voor de topping mix je eerst de roomkaas, boter en poedersuiker samen in een kom tot één geheel.
  6. Wanneer het goed gemixt is voeg je het citroensap toe en klop je verder tot het een zachte, gladde maar stevige topping is.
  7. Doe de vulling in een spuitzak en spuit op de platte kant van de whoopie een portie. Vervolgens duw je een tweede whoopie er met de platte kant tegen aan. Herhaal dit tot alle whoopies af zijn. De red velvet whoopies zijn klaar.

Red Velvet Whoopies

Zien ze er niet leuk uit? Het zijn net macarons! Ze zijn dan ook super om cadeau te doen. Wij zijn voor dit recept geïnspireerd door een whoopie recept uit het kookboek van Lily’s Cupcakes.

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply