Recept

Red Velvet Halloween Trifle

Halloween nadert en je bent vast al met de eerste ideeën voor je Halloween feest bezig! Of misschien wel een Halloween diner, in dat geval hebben we nog een super tof dessert. De red velvet Halloween trifle! die het ook er goed zal doen als hapje op het feest. In eerste instantie waren we bezig met het maken van red velvet cupcakes maar een cupcake is natuurlijk helemaal niet eng en blijft met zijn rode kleur er alleen maar lief uitzien. Toen kregen we het geweldige idee om de traditionele cupcakes uit elkaar te halen en opnieuw op te bouwen in de vorm van een bloederige trifle met griezelig oog! Noem ons maar de dokter Frankenstein van die bakmiddag, haha. Dus eigenlijk is deze Halloween trifle een red velvet cupcake in een nieuw lichaam. Extra handig voor jou want zo heb je een origineel dessert/hapje en gelijk het recept voor red velvet cupcakes! De snoep-ogen die wij gebruiken komen van de Xenos maar ondertussen hebben we dezelfde soort ook al in andere winkels gezien.

Red Velvet Halloween Trifle

Voor: 12 stuks
Bereidingstijd: 25 minuten + 20 minuten oventijd

Ingrediënten

Cake:

  • 50 gr roomboter (kamertemperatuur)
  • 150 gr fijne kristalsuiker
  • 1 ei
  • 25 gr cacaopoeder
  • 3 tl vanille extract
  • 130 ml slagroom
  • 150 gr bloem
  • 10 gr bakpoeder
  • 1,5 tl appelcider azijn
  • 1 voorgekookte rode biet + het rode vocht uit de verpakking (ong. 50 ml)

Crème:

  • 400 gr poedersuiker
  • 100 gr roomboter (kamertemperatuur)
  • 125 gr roomkaas
  • Rode kleurstof

Overig:

  • Hagelslag puur/wit
  • Snoep-ogen

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Mix de boter en suiker luchtig en mix daarna het ei erdoorheen.
2. Doe de vanille, cacao en bietenvocht bij elkaar in een kom. Pureer de rode biet en voeg ook deze eraan toe. Meng alles tot een papje en voeg dit toe aan het botermengsel. Mix dit alles tot één geheel.
3. Voeg nu beetje bij beetje en om en om de slagroom en de bloem aan het mengsel toe terwijl je mixt. Voeg als laatst het bakpoeder en de azijn toe, meng ook dit er nog doorheen en het beslag is klaar.
4. Doe de cupcakepapiertjes in de vorm en vul deze met het beslag. Bak de cupcakes in zo’n 20 minuten gaar. Meng ondertussen de boter, roomkaas en poedersuiker door elkaar tot een gladde crème. Voeg beetje bij  beetje druppels kleurstof aan de crème toe terwijl je mixt totdat de frosting de gewenste rode kleur heeft. Laat de cupcakes afkoelen nadat ze uit de oven komen.
5. Tijd om de red velvet trifle op te bouwen! Neem een laag glas (je gebruikt één cakeje per glas) en verdeel wat cake over de bodem, doe de frosting in een spuitzak en spuit een laagje op de cakebodem. Strooi hier wat hagelslag overheen en maak weer een cakelaag met daarop een frosting-laag. Strooi hier weer hagelslag overheen en eindig met een cakelaag. Spuit hier een klein rondje frosting op en druk hier het snoep-oog in. Strooi nog wat hagelslag om het oog en de red velvet Halloween trifle is klaar. Herhaal dus bij elk glas de zojuist genoemde stappen.

Tip
Wil je dat de cakejes wat roder of echt knalrood worden, gebruik dan een rode kleurstof in plaats van de bieten of voeg wat druppels kleurstof toe naast de biet. Kies je voor rode cakejes dan is het misschien leuker om de crème niet rood te maken maar zijn originele kleur te laten behouden.

Red Velvet Halloween Trifle

Enjoy!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    5 x Halloween recepten - CozyMess
    oktober 29, 2016 at 12:36 pm

    […] 5. Red Velvet Halloween Trifle Wauw, deze trifles van 88food zien er echt tof uit! Een super leuk dessert om een Halloween diner af te sluiten!  […]

  • Reply
    25 Fun And Festive Halloween Baked Recipes - Festival Around the World
    augustus 2, 2017 at 11:46 pm

    […] SOURCE […]

  • Leave a Reply