Recept

Quiche met Groene Asperges, Spek en Tomaat

Laatst kwam de herfst foodybox binnen met veel leuke vegetarische en veganistische producten. Zo ook dit vegan quiche & taartdeeg van Tante Fanny. Wij vinden haar deegsoorten erg fijn om mee te werken en maakten al eerder een heerlijke pizza calzone met het pizzadeeg van Tante Fanny. Je hebt gewoon niet altijd zin om zelf deeg te maken en dan is dit echt een uitkomst. Met dit nieuwe deeg wilden we een lekkere quiche gaan maken en lekker is de quiche met groene asperges, spek en tomaat zeker geworden! Wij hebben (meerdere dagen) zitten smullen van deze quiche met groene asperges en hij is nog best simpel om te maken ook. Want de handelingen zijn allemaal niet zo moeilijk en het resultaat smaakt heerlijk. Dus waar wacht je nog op, snel uit proberen die quiche!

Quiche met Groene Asperges, Spek en Tomaat

Voor: 4 tot 6 personen
Bereidingstijd: 15 minuten + 45 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 1 rol quiche & taartdeeg van Tante Fanny
  • 400 gr groene asperges
  • 200 gr spekreepjes
  • 2 tomaten
  • 4 eieren
  • 250 ml crème fraîche
  • 50 gr geraspte emmentaler
  • 1 bol mozzarella
  • Zwarte peper
  • Zout

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Laat het taartdeeg op kamertemperatuur komen en bak de spekreepjes uit in een pan. Snijd ondertussen de harde onderkant van de asperges af en schil eventueel het onderste gedeelte van de groene asperges.
2. Zet een grillpan op het vuur en grill hier de asperges in. Laat de uitgebakken spekreepjes op een keukenpapier uitlekken. Snijd ondertussen de tomaat in dunne plakjes en meng de eieren met de crème fraîche en een handje geraspte emmentaler tot één geheel.
3. Meng nu ook de spekreepjes met wat peper door het eimengsel en voeg eventueel een snufje zout toe. In principe zorgen de spekreepjes voor genoeg zoute smaak.
4. Druk nu het deeg voorzichtig in de ronde springvorm met het bakpapier er nog onder. Schenk het eimengsel in het deeg en verdeel de tomaten plakjes en gegrilde asperges er in. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel deze over het geheel. Maak het af door de rest van de geraspte emmentaler eroverheen te strooien.
5. Bak nu eerst de quiche met groene asperges af onderin de oven voor 20 minuten en daarna midden in de oven voor 25 minuten op 190 graden. Wanneer de quiche uit de oven komt laat je hem een paar minuten afkoelen voordat je de ring van de springvorm losmaakt. De quiche met groene asperges, spek en tomaat is klaar.

Quiche met Groene Asperges, Spek en Tomaat

Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply