Recept

Popcorn Chunks met Chili

Wie houdt er nou niet van popcorn? Zoet of zout, bijna iedereen eet deze snack wel eens. Tegenwoordig is popcorn er dan ook in allerlei smaken. Wij maakten heerlijke popcorn chunks met chili en kokos erdoorheen. Het is een soort chocolate bar maar dan met de lekkere crunch van popcorn, de smaak is dan ook zoet, zout en in dit geval pittig. Een goede combinatie en heerlijk voor bij de thee of om te verwerken in een dessert. De popcorn chunks zijn super easy om te maken en je kan er ook perfect je eigen twist aan geven door er wat anders door heen te doen dan chili en kokos. Kortom een snack die je echt een keer moet proberen.

Popcorn Chunks met Chili
Popcorn Chunks met Chili
Voor: 6 personen
Bereidingstijd: 20 minuten + koeltijd

Ingrediënten

  • 100 gr pure chocolade
  • 25 gr popcorn maïs
  • Chili flakes (naar smaak)
  • 1 el kokos schaafsel
  • Plantaardige olie

Bereidingswijze

  1. Verhit een pan met olie en doe hier de maïs bij. Laat de maïs poppen tot popcorn en schud regelmatig om. De popcorn is klaar wanneer het poppen stopt.
  2. Breek ondertussen de chocolade in stukken en smelt deze au bain-marie.
  3. Doe de popcorn in een kom samen met de chili flakes en fijngesneden kokos schaafsel. Schenk hier de chocolade bij.
  4. Mix het geheel goed zodat alle popcorn onder de chocolade zit.
  5. Leg een bakpapier in een schaal en verdeel hier het popcorn mengsel over. Druk goed aan en zet het geheel in de koelkast om op te stijven.
  6. Haal de grote popcorn bar uit de koelkast en uit de schaal. Breek de popcorn bar met chili in royale stukken.

Popcorn Chunks met Chili
Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply