Recept

Pompoen Quiche met Salie & Rode Ui

Laatst had Denise een heerlijke pompoen quiche gebakken in onze nieuwe bakvorm. Het recept verzon ze zelf met wat ingrediënten die we nog in huis hadden. Het eindresultaat was om te smullen en nog vegetarisch ook! De quiche kan makkelijk als hoofdmaaltijd gegeten worden met ze tweeën want wij waren beide voldaan na het eten van de quiche. De salie is een erg lekkere toevoeging en een keer wat anders! Wist je trouwens dat salie de trendy opvolger is van basilicum. Kortom een simpel quiche recept wat ons erg goed smaakten en we zeker met jullie wilden delen, mocht je hem binnenkort gemaakt hebben laat ons weten wat je er van vond!

01_quiche_1

Voor: 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten + 55 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 1/2 pompoen
  • 1 rode ui
  • 6 bladerdeeg plakken
  • 3 eieren
  • 180 ml room
  • Geraspte kaas
  • Verse salie
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

1. Snijd de ui in halve ringen en de pompoen in parten. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel het met olijfolie en wat zout en peper. Doe de bakplaat zo’n 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
2. Mocht je geen vorm hebben met een anti-baklaag vet deze dan in met boter. Bekleed de vorm met de bladerdeeg en prik wat gaatjes in de bladerdeegbodem.
3. Meng in een kom de eieren en room. Voeg hier wat geraspte kaas en fijn gesneden salie aan toe en stort het mengsel in de met bladerdeeg beklede vorm. Haal de groente uit de oven en verdeel deze mooi in de quiche. Bak nu de quiche in 25 minuten gaar in een oven van 180 graden.
4. Wanneer de quiche mooi van kleur en gaar is haal je hem uit de oven, strooi er nog wat verse salie over heen en eten maar! 🙂

01_quiche_3

Eet Smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply