Recept Winactie

Pecan Perentaart met Karamel + Giveaway

Je hoeft echt geen meesterbakker te zijn om een heerlijke taart op tafel te zetten. Dat bewijst deze pecan perentaart met karamel zeker! We gebruiken lekker kant en klaar deeg van Tante Fanny en karamelsaus uit een flesje, want waarom stressen en de hele tijd in de keuken staan? Deze perentaart maak je heerlijk relaxed en je hebt genoeg tijd om gezellig bij je gasten en/of dierbaren te zijn want uiteindelijk gaat het daarom met de feestdagen. Hoe simpel de pecan perentaart met karamel ook klinkt, hij smaakt toch echt super lekker en de taart ziet er ook nog eens mooi uit met zijn raster! Ook dat is niet moeilijk om te maken en al helemaal niet met een rasterroller. Daarom geven we deze aan één van jullie weg, zie het als ons cadeau onder je kerstboom. Dus wil je weten hoe je deze lekkere perentaart maakt en zou je graag zo’n rasterroller willen hebben lees dan snel verder.

Pecan Perentaart met Karamel
Voor: 1 taart
Bereidingstijd: 20 minuten + 45 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 2 rollen quiche- en taartdeeg van Tante Fanny
  • 320 gr karamelsaus
  • 3 middelgrote peren
  • 80 gr pecan noten
  • Snuf zeezout
  • 1 ei

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de taartvorm in.
  2. Neem één rol taartdeeg en rol deze uit. Bekleed de taartvorm met het deeg en snijd het overtollige deeg aan de randen weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  3. Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snijd de peren in plakjes en beleg de taartbodem met de peren plakjes. Zorg dat ze elkaar overlappen.
  4. Drizzle er nu wat karamelsaus over en hak de pecan noten grof. Strooi deze over de peren heen en schenk de rest van de karamelsaus erbij. Strooi vervolgens wat zeezout over de vulling.
  5. Neem nu de andere deegrol en rol deze uit. Rol met de rasterroller over het midden van het deeg en zorg dat je het patroon alvast voorzichtig open rekt voordat je het over de taart gaat doen.
  6. Bekleed nu de bovenkant van de taart met het deegnet en snijd de overtollige stukken weg.
  7. Klop een eitje los en smeer het deeg in. Bak de perentaart in de voorverwarmde oven voor zo’n 45 minuten totdat de taart mooi goudbruin en gaar is. Serveer de taart warm met wat poedersuiker eroverheen.

Enjoy!

Pecan Perentaart met Karamel
Pecan Perentaart met Karamel

Giveaway Rasterroller

Zou jij ook graag zo’n rasterroller willen hebben zodat je van die mooie patronen kan maken op je taart? Vertel ons dan hieronder in een comment voor wie jij deze (of een andere) heerlijke taart zou maken en waarom. Vergeet natuurlijk niet om je naam en een geldig mailadres in te vullen zodat we je kunnen bereiken. De actie loopt tot en met vrijdag 16 december daarna maken we de winnaar bekend en sturen we de gadget nog voor de kerst naar je toe.

Succes!

You Might Also Like

17 Comments

  • Reply
    Hetty de Jonge
    december 11, 2016 at 6:52 pm

    Ik zou deze taart graag willen maken voor onze dochter & Australische schoonzoon die met de feestdagen bij ons thuis zijn. Onze dochter is na 2,5 jaar eindelijk weer eens thuis met kerst 🎄
    Voor Riley is het de eerste kerst in Europa.
    De taartje ziet er verrukkelijk uit😋

  • Reply
    Kelly Heuts
    december 13, 2016 at 1:56 pm

    Ik zou deze taart graag willen maken voor vrienden waarmee we oud op nieuw gaan vieren! 🙂

  • Reply
    Anouk
    december 13, 2016 at 10:34 pm

    Voor mijn lieve mama! Samen taarten en quiches bakken gebruiken wij als moeder-dochter momentje. Nu ik niet meer thuis woon, is dit wel een heel fijn moment samen als ik eens in de paar weken een weekendje bij mijn ouders spendeer. Deze taartvorm hebben we al, nu alleen nog de roller… 😊

  • Reply
    Maya
    december 14, 2016 at 6:40 am

    Ik zal deze taart voor mijn lieve mam maken. Ze houdt ook van taarten en maakt ze fantastisch mooi! Samen staan we vaak in de keuken. Met zo’n roller hoop ik nog mooiere taarten te maken!

  • Reply
    Konrad Zebracki
    december 16, 2016 at 12:34 pm

    Ik zou graag een taart maken voor mijn meest dierbare collega die onlangs van baan gewisseld is.

    • Reply
      88 Food
      december 18, 2016 at 5:01 pm

      Gefeliciteerd Konrad, we hebben jouw naam uit de pot getrokken! De rasterroller komt z.s.m. naar je toe en we zijn benieuwd wat je gaat bakken voor je collega. 🙂

      • Reply
        Nellie
        december 18, 2016 at 5:20 pm

        Gefeliciteerd Konrad

        Kan je deze rasterroller ook kopen?

        • Reply
          88 Food
          december 18, 2016 at 5:58 pm

          Hi Nellie, wanneer je zoekt op rasterroller of rastersnijder krijg je een lijst van winkels waar ze verkrijgbaar zijn. Sowieso de meeste kook- en bakwinkels hebben zulke rollers in het assortiment.

        • Reply
          Konrad Zebracki
          december 19, 2016 at 10:00 am

          Whaaah!!! Heel erg bedankt! Superleuk!

  • Reply
    Nellie
    december 16, 2016 at 4:54 pm

    Ik leef me altijd uit met taarten maken,feestdgn en verjaardagen.en onderhand verwacht men ook 1 en ander. Met dit leuke hulpstuk kan ik weer eens wat anders maken en ze weer versteld doen staan😀 dus heel graag aub.

  • Reply
    Yvonne
    december 16, 2016 at 5:00 pm

    Ik zou deze heel graag voor mijn zus Frederieke willen maken! Pas bevallen van haar prachtige zoon Yvar en ik ben gewoon een hele trotse tante❤ Samen het leven vieren, hoe mooi is dat!

  • Reply
    Ilja
    december 16, 2016 at 5:02 pm

    Ik zou deze taart graag maken voor mijn lieve schoonouders als toetje met kerst!
    Of gewoon op zondag lekker bij de koffie.
    De roller zou hier veelvuldig gebruikt worden want ik ben dol op bakken en mijn familie, vrienden en collega’s zijn dol op het opeten!

  • Reply
    Gina
    december 16, 2016 at 5:25 pm

    Voor derde kerstdag als alle kinderen komen eten, lekker met een bolletje ijs erbij

  • Reply
    Helga brouwer
    december 16, 2016 at 5:47 pm

    Ik zou deze taart bakken voor de kerst als mijn schoonfamilie komt. Mijn schoonzus bakt altijd alle taarten zelf en maakt de lekkerste dingen. Dan kan ik nu ook eens een spektakel stuk maken.

  • Reply
    Astrid de Bondt
    december 16, 2016 at 6:05 pm

    Ik zou deze taart maken voor ons gezin met de Kerst. Heerlijk vers uit de oven daar genieten ze van.

  • Reply
    Renate
    december 16, 2016 at 6:45 pm

    Ik wil deze graag maken voor mn zusje. Ik wil niet teveel ingaan op de details, maar ik wil haar heel graag bedanken voor haar steun en toeverlaat 😊

  • Reply
    Evelien & Christiaan
    december 16, 2016 at 6:54 pm

    Ik zou een taart bakken voor mijn schoonmoeder. Ze staat altijd voor ons klaar, maar wat vooral bijzonder is, is dat ze zo lang voor de hond van mijn vriend heeft gezorgd. Nu we eindelijk in ons nieuwe huis wonen, kunnen we de zorg voor Bruce (een lieve labrador) zelf weer overnemen. Superlief dat ze haar huis zo heeft opengesteld!

  • Leave a Reply