Recept

American Style Oreo Cheesecake

Het werd weer hoog tijd voor een Oreo recept dus zo gezegd, zo gedaan. Deze Oreo cheesecake is echt superlekker en maakten we voor de verjaardag van oma. Iedereen ging massaal voor deze overheerlijke taart en hij ging dan ook tot de laatste kruimel op die dag. Het recept voor deze Oreo cheesecake is net iets anders dan alle andere en wij vinden deze dan ook wel één van de lekkerste! Gelukkig voor jullie delen we het recept graag. Voor de topping gebruiken we birthdaycake Oreo’s die we van vrienden uit Amerika kregen. Deze zijn soms ook wel in Nederland te vinden maar je kan natuurlijk ook gewone gebruiken. Na het bakken heb je wel nog wat geduld nodig want de cheesecake moet eerst goed afkoelen, we weten dat dit moeilijk en we konden zelf ook niet wachten. Daarna kan je er wel intens van genieten! Ook gebruiken we een typisch Amerikaans trucje tijdens het bakken maar dat zie je vanzelf in het recept. De Oreo cheesecake is gewoon een feest om te eten en puur genieten. Het water loopt ons alweer in de mond.

American Style Oreo Cheesecake
American Style Oreo Cheesecake

Voor: 1 Oreo cheesecake 24 ø
Bereidingstijd: 25 minuten + 60 minuten oventijd + koeltijd

Ingrediënten

Bodem

  • 20 Oreo’s
  • 4 el roomboter ongezout

Vulling

  • 225 gr Monchou
  • 237 ml Griekse yoghurt
  • 225 gr fijne suiker
  • 1 tl vanille
  • 4 eieren
  • 15 Oreo’s

Topping

  • 15 birthdaycake Oreo’s (of normale)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vul een ovenbestendige schaal voor de helft met water en plaats deze onderin de oven. Plaats het rooster voor de taart gewoon in het midden van de oven.
  2. Bekleed de bodem van een 24 ø springvorm met bakpapier. Verkruimel 20 Oreo’s fijn en smelt de boter. Meng de boter met de verkruimelde oreo’s en doe dit mengsel in de springvorm. Verdeel het mengsel over de bodem zodat het overal gelijk is en druk het goed aan. Druk rondom aan de zijkanten de Oreo-bodem iets omhoog aan.
  3. Bak de bodem alvast 5 minuten voor in de oven en zet hem daarna even opzij.
  4. Klop de cream cheese in een kom tot deze mooi glad en zacht is. Voeg de Griekse yoghurt, suiker en vanille toe en meng alles goed door elkaar. Klop 1 voor 1 de eieren erdoorheen. Snijd 15 Oreo’s in grove stukken en vouw deze er voorzichtig doorheen.
  5. Schenk de cheesecake vulling in de springvorm en bak de taart in 60 minuten af. Zet de oven uit en laat de ovendeur een stukje open zodat de cheesecake kan afkoelen. Na een uur haal je de taart uit de oven en laat je hem verder afkoelen tot kamertemperatuur. Vervolgens kan je de oreo cheescake afgedekt in de koelkast zetten voor zo’n 2 uur.
  6. Haal de taart uit de koelkast en ga met een mes rondom langs de randen zodat hij los komt van de springvorm. Verwijder de springvorm en maak eventueel de randen van de cheesecake netjes. Top de taart met grof gehakte birthdaycake Oreo’s en de Oreo cheesecake is eindelijk klaar om opgegeten te worden dus aanvallen maar.

American Style Oreo Cheesecake
American Style Oreo Cheesecake
Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply