Recept

Mini Pavlovas met Hazelnoot Room & Chocolade

Op het All You Need is Food event raakten we in gesprek met het chocolademerk El Rey. Hier proefden we chocolade die we nog nooit eerder hadden geproefd. El Rey maakt gebruik van Venezolaanse bonen die zorgen voor nieuwe en interessante smaakcombinaties. We hadden één favoriet, een mooie pure chocolade gemaakt van de carenero superior. De chocolade smaakt helemaal niet zo bitter als je zou verwachten maar heeft juist wat fruitigs. Met deze mooie chocolade wilden we dan ook een mooi gerechtje maken en dat werden de mini pavlovas met hazelnoot room. Een dessert dat ideaal past in deze tijd van het jaar en heerlijk van smaak is. De mini pavlovas met hazelnoot room en chocolade zullen dan ook zeker niet mis staan tijdens je kerstdiner en we kunnen je bij deze beloven dat iedereen ze heerlijk zal vinden!

Mini Pavlovas met Hazelnoot Room & ChocoladeMini Pavlovas met Hazelnoot Room & Chocolade

Voor: 12 mini pavlovas met hazelnoot room en chocolade
Bereidingstijd: 35 minuten + 60 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 225 gr fijne kristalsuiker
  • 6 tl maizena
  • 1 tl appelcider azijn
  • 280 gr geklopte slagroom (24 uur gekoeld in de koelkast)
  • 1 el hazelnootpasta
  • 100 gr pure chocoladedruppels
  • 100 gr room
  • Cacaopoeder

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Neem een vetvrije kom en klop hierin de eiwitten tot zachte pieken. Voeg vervolgens al kloppend de suiker toe aan de eiwitten en klop dit totdat je stijve pieken hebt en het geheel mooi glanst.
  2. Voeg nu de maizena toe door een fijne zeef en de azijn. Vouw dit door de geklopte eiwitten met een spatel.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep de eiwitten in een spuitzak. Spuit kleine pavlovas op de bekleedde bakplaat en zet deze in de oven. Draai de temperatuur direct terug naar 120 graden en bak de pavlovas af in 60 minuten.
  4. Breng ondertussen de room aan de kook in een pannetje. Doe de chocoladedruppels in een kom en schenk hier de warme room bij. Laat 1 minuut staan zonder te roeren. Neem een eetlepel en roer het geheel nu rustig door totdat de chocolade volledig is gesmolten en het één egale massa is. Laat op kamertemperatuur staan totdat het dik genoeg is om op te spuiten met een spuitzak.
  5. Ondertussen koel je een kom en een garde in de koelkast voor zo’n 15 minuten. Daarna neem je de kom en doe je hier de gekoelde slagroom in samen met de hazelnootpasta. Klop de pasta voorzichtig door de slagroom heen tot het volledig is opgenomen. Klop niet te hard en te lang want dan heb je kans dat het mislukt.
  6. Wanneer de pavlovas uit de oven en afgekoeld zijn kan je ze gaan toppen. Begin met een mooie laag hazelnoot room en spuit hier wat toefjes chocolade ganache op. Herhaal dit bij alle mini pavlovas en maak het geheel af door er wat cacaopoeder en eventueel wat poedersuiker over te strooien.

dsc_8698

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply