Recept

Mega Chocolate Chip Cookie with Caramel

Na het zien van een vlog waarin iemand een reuze cookie at, dachten we meteen aan die keer in Londen waar we op de Borough Market pas echt een super mega cookie aten. Deze was toen trouwens binnen no time op terwijl we er de hele middag mee wilden doen, haha. Ook gaf dat ons inspiratie om zelf een mega chocolate chip cookie te maken en na wat research wisten we wat wilden bakken. We zagen dat verschillende Amerikaanse recepten een mega cookie in een gietijzeren pan maakten. Laten wij nou net zo’n pan hebben! Dus hop aan de slag en al snel zaten we te snoepen van de restjes cookiedough in de kom. De mega chocolate chip cookie kwam prachtig de oven uit en we moesten ons inhouden om niet meteen aan te vallen. Het lekkerst is dan ook wanneer de cookie nog een beetje warm is.

Mega Chocolate Chip Cookie with Caramel
Voor: 8 grote koekpunten
Bereidingstijd: 20 minuten + 20 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 210 gr roomboter
  • 150 gr poedersuiker
  • 110 gr bruine basterdsuiker
  • 440 gr bloem
  • 2 eieren
  • 2 tl vanille essence
  • 2 el maple syrup
  • 1 tl baking soda
  • Snuf zout
  • 150 gr pure chocolade
  • 170 gr karamelsaus
  • Grof zeezout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 175 graden. Smelt 110 gram boter in de magnetron en zorg dat de rest van de boter goed zacht is.
  2. Mix de boter en suikers met elkaar tot een romig geheel. Voeg de vanille essence en maple syrup toe en mix het nogmaals tot een glad geheel. Voeg de eieren toe en klop het mengsel rustig tot de eieren zijn opgenomen.
  3. Voeg nu de baking soda en een snuf zout toe waarna je beetje bij beetje het bloem erbij doet. Mix dit tot er een mooi deeg ontstaat. Het deeg mag niet aan je vingers blijven plakken, wanneer het deeg wel plakt voeg je nog een beetje bloem toe.
  4. Hak de chocolade grof en roer deze door het deeg met een spatel. Verdeel het deeg in tweeën.
  5. Bekleed een gietijzeren pan met bakpapier en leg hier één deeghelft in. Druk deze goed aan zodat hij de hele pan bekleed. Schenk nu de karamelsaus over het deeg en verdeel het goed.
  6. Neem nu de andere deeghelft en leg deze over de eerste deeghelft. Druk het geheel lichtjes aan en bak hem af in zo’n 20 minuten.
  7. Haal de mega chocolate chip cookie met karamel uit de oven en strooi er wat grof zeezout over. Snijd de koek in 8 of 12 punten en geniet.

Mega Chocolate Chip Cookie with Caramel
Mega Chocolate Chip Cookie with Caramel
Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply