Recept

Loaded Mediterraanse Friet

Deze loaded Mediterraanse friet is nou echt een lekker bordje comfort food. Ik maakte dit gerecht dan ook op een zondag waarna we er heerlijk op de bank van konden genieten. Bij toeval kwam ik een soort gelijk recept tegen op Pinterest tijdens het scrollen en dacht meteen “dat wil ik maken!” Of liever gezegd eten, haha. De loaded Mediterraanse friet heeft wat weg van een vegetarische kapsalon en is sowieso een heerlijk street food gerecht. Zo’n dish die je bij een foodtruck zou kunnen halen. Los smaken de componenten al lekker en het smaakt helemaal geweldig als je al deze yumminess bij elkaar doet. Wij konden er met zijn tweeën van eten als avondeten maar de loaded fries zouden ook een ideale snack zijn. Alleen had ik het stiekem ook op kunnen eten!

Loaded Mediterraanse FrietLoaded Mediterraanse Friet
Voor: 2 personen
Bereidingswijze: 30 minuten

Ingrediënten

Tzatziki

  • 1 cup Griekse yoghurt
  • 1/2 courgette
  • 1 knoflookteen
  • Verse bladpeterselie
  • Verse dille
  • Snuf zeezout
  • Citroensap

Tomaten & kikkererwten salsa

  • 1 blik kikkererwten
  • 8 – 10 cherrytomaten
  • 2 el olijfolie
  • 1 knoflookteen
  • Verse bladpeterselie
  • Snuf zeezout
  • Citroensap

Overige

  • 2 grote zoete aardappels
  • 1 krop romeinse sla
  • 2 pitabroodjes
  • Zonnebloemolie
  • Jalapeños uit de pot (optioneel)
  • Geitenkaas of feta (optioneel)

 Bereidingswijze

  1. We beginnen met de tzatziki. Was de courgette en rasp deze fijn. Doe dit in een mengkom samen met de yoghurt.
  2. Snijd de knoflook fijn en neem een klein bosje van de peterselie en dille. Snijd ook deze fijn en voeg alles toe aan de mengkom. Maak op smaak met zout en citroensap.
  3. Vervolgens spoel je de kikkererwten en dep je deze droog. Neem een nieuwe mengkom en doe hier de kikkererwten in samen met een fijngesneden teen knoflook en de olijfolie.
  4. Snijd de tomaten in partjes en voeg deze toe. Snijd ook wat peterselie fijn en doe dit bij de salsa. Maak het geheel op smaak met zout en citroensap. Zorg dat dit mengsel even kan marineren.
  5. Snijd nu frieten van de zoete aardappel en verhit wat zonnebloemolie in een pannetje waarin je kan frituren. Bak de zoete aardappel frieten in de olie en laat daarna uitlekken op keukenpapier. Strooi er wat zout over en snijd alvast de sla in reepjes.
  6. Snijd de pitabroodjes in repen en bak ook deze in de olie. Laat vervolgens uitlekken op keukenpapier en strooi er nog wat zout over.
  7. Tijd om deze heerlijkheid op te maken! Begin met een laag friet en top deze met de romeinse sla, gemarineerde tomaten en kikkererwten, tzatziki, pitabroodjes, jalapeños en kaas.

Loaded Mediterraanse Friet
Tip
Je kan de zoete aardappel friet natuurlijk ook in de oven bakken of in een echte friteuse.

Enjoy the goodness!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply