Recept

Back To My Roots // Kruidige Kippenvleugels met Salamblad

Het is alweer mei en dat betekent een nieuwe back to my roots. De afgelopen maand ben ik een aantal keer aan de slag gegaan met Indische gerechten. Zo maakte ik een lekkere nasi djawa voor vrienden, een licht pittig groente gerecht en de heerlijke pepesan ikan. Ook probeerde ik een nieuw kipgerecht uit dat wat milder van smaak is. Hier in huis houden we namelijk van pittig eten maar niet iedereen vindt dat lekker of kan dat aan. De kruidige kippenvleugels met salamblad zijn dan ook lekker op smaak maar totaal niet pedis. Door dat je de kippenvleugels eigenlijk eerst kookt zijn ze lekker mals en glijden ze zo van het bot. De kruidige kippenvleugels zijn een simpel gerecht dus ideaal voor beginners in de Indische keuken. En vergeet niet, gewoon lekker met je handen eten!

Back To My Roots // Kruidige Kippenvleugels met Salamblad

Voor: 2 tot 4 personen
Bereidingstijd: 20 min. + 30 min. marineer en kooktijd

Ingrediënten

  • 500 gr kippenvleugels
  • 1 witte ui
  • 2 knoflooktenen
  • 2 á 3 blaadjes Salam
  • 1 serehstengel
  • 1 tl koenjit (kurkuma)
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 rawit
  • Sap van een 1/2 citroen
  • Zwarte peper
  • Zeezout

Bereidingswijze

  1. Doe de kippenvleugels in een mengkom en doe hier citroensap, peper en zout bij. Meng het geheel en laat 30 minuten marineren.
  2. Snipper ondertussen de ui, halveer de knoflooktenen en snijd de rawit fijn. Kneus de serehstengel en snijd in stukken. Kook alvast wat water met een waterkoker.
  3. Doe de kip met marinade in een pan en voeg water toe totdat ze net onder staan. Voeg hier nu ook de ui, knoflook, salam, sereh, koenjit en het bouillonblokje bij. Laat dit alles onafgedekt koken totdat bijna al het water verdampt is.
  4. Giet het overgebleven water af en vang de kruiden op. Verhit nu wat olie in een andere pan en bak hier de kippenvleugels in samen met de kruiden en rawit totdat de kip lekker bruin en knapperig is.

Back To My Roots // Kruidige Kippenvleugels met Salamblad
Tip
Ik heb kurkuma in poedervorm gebruikt je kan ook een vers stuk gebruiken. De rawit is optioneel en het gerecht is sowieso niet pedis (pittig).

Selamat makan!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply