Recept

Sunday Breakfast // Kokosbrood met Yoghurt & Vers Fruit

Tijd voor een zondags ontbijtje van Denise! Dit keer een heerlijk kokosbrood dat je in no-time maakt, afgetopt met lekkere kokosyoghurt en vers fruit. We love kokos! We hebben het brood al vaker gemaakt toen Denise nog bezig was met de lifestyle challenge, deze heeft ze trouwens succesvol behaald. Het kokosbrood viel erg in de smaak en daarom moest hij natuurlijk op de blog komen. In plaats van yoghurt kan je hem ook aftoppen met kokosroom, dit maak je door heel simpel een blik kokosmelk in de koelkast te zetten. Hierdoor zakt het vocht waardoor je er een lekkere room van af kan scheppen. Kortom houd je net als ons van kokos en heb je zin in een lekker en gezond ontbijtje dan is dit kokosbrood het helemaal voor jou.

Kokosbrood met Yoghurt & Vers Fruit
Voor: 1 kokosbrood
Bereidingstijd: 10 minuten + 40 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 2 el honing
  • 1/2 cup kokosolie
  • 3/4 cup kokosmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • Snuf zout
  • Yoghurt (wij gebruikten kokosyoghurt van Abbot Kinney’s)
  • Gemengd vers fruit (wij gebruikten frambozen, blauwe bessen en granaatappel)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakeblik in of bekleed deze met bakpapier.
  2. Neem een kom en mix hierin de eieren, olie, honing en zout door elkaar. Zeef het kokosmeel en voeg het bakpoeder er aan toe.
  3. Voeg nu het kokosmeel toe aan het eiermengsel en meng dit goed door elkaar totdat het één geheel is.
  4. Schenk het beslag in het cakeblik en bak deze in de voorverwarmde oven zo’n 40 minuten af.
  5. Wanneer het kokosbrood klaar is, haal je hem uit het blik en laat je hem afkoelen op een rek. Snijd er daarna wat mooie plakken vanaf en schep hier wat yoghurt naar smaak over heen. Top het geheel af met wat vers fruit en smullen maar.

Kokosbrood met Yoghurt & Vers Fruit
Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply