Recept

Kokosbollen

Kokosbollen zijn heerlijk voor bij de thee en we love cocos hier in huis! Van geraspte kokos door ons havermout ontbijt tot een lekkere kokosdrink. Toen we vorig jaar op Rrrollend Den Haag een kraam met kokosbollen tegen kwamen ging er natuurlijk een zakje mee naar huis. Eenmaal geproefd waren we hooked en al snel daarna bakte Denise zelf kokosbollen thuis. Dit waren gelijk hele lekkere bollen met stukjes witte chocolade erdoorheen. Voor jullie hebben we hieronder het basisrecept en mocht je ook iets lekkers als chocolade door de kokosbollen willen dan hoef je dit alleen maar in kleine stukjes door het beslag te mengen. Met onderstaand recept maak je dan ook in een handomdraai acht mooie kokosbollen. Geweldig lekker en je hebt maar vier ingrediënten nodig dus waar wacht je nog op!

Kokosbollen

Voor: 8 kokosbollen
Bereidingstijd: 8 minuten + 15 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 125 gr kokosrasp
  • 125 gr fijne suiker
  • 2 eieren
  • 1 el gesmolten kokosvet

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Meng de kokos, suiker, eieren en kokosvet door elkaar. Maak er met je handen 8 bollen van en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
3. Bak de kokosbollen in 15 minuten mooi goudbruin en gaar. Haal de bollen uit de oven en laat ze even afkoelen, that’s it!

Kokosbollen

Enjoy!

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    Natasja
    maart 13, 2015 at 8:50 pm

    ohhh wat lijken deze me lekker!! Ga ik morgen maken!!

    • Reply
      88 Food
      maart 13, 2015 at 8:52 pm

      Ze zijn echt heerlijk en met maar een paar ingrediënten zo gemaakt 😀

  • Reply
    Alex
    april 6, 2015 at 10:20 pm

    Laatst deze als traktatie gemaakt. Was echt makkelijk en ze zijn goed in de smaak gevallen bij iedereen!

    • Reply
      88 Food
      april 7, 2015 at 9:28 pm

      Super leuk Alex! Makkelijk hé en wat fijn dat iedereen ze lekker vond!

  • Reply
    Great balls of… coconut | By Tecrin
    juli 12, 2015 at 1:44 pm

    […] talking about the raw superfood things everyone seems to be so thrilled about, I came across a blog post from earlier this year on a Dutch blog that, funnily enough, discovered these delectable little […]

  • Leave a Reply