Recept

Kokos Vanille Cupcakes

Sinds kort hebben we eindelijk een KitchenAid en we zijn er echt super blij mee! Mede daardoor zijn we weer flink aan het bakken geslagen en zo ook laatst op een doordeweekse dinsdag. Een paar dagen geleden bij het opruimen van de keuken kwamen we flink wat kokosmeel tegen en hier wilden we graag wat mee gaan maken. Zo kwam Denise al snel op het idee om gezonde kokos vanille cupcakes te maken! We hadden alles in huis dus zo gezegd zo gedaan. Een hele tijd geleden hadden we al een keer eerder soort koekjes gemaakt van kokosmeel maar die waren heel droog geworden. Gelukkig werden we zeer aangenaam verrast toen we de  kokos vanille cupcakes proefden! De cakejes smaken echt heerlijk en tijdens het bakken ruik je al de lekkere geur. Kortom een geslaagde baking en een recept dat we weer graag met jullie delen.

Kokos Vanille Cupcakes

Voor: +- 12 kokos vanille cupcakes
Bereidingstijd: 8 minuten + 20 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 65 gr kokosmeel
  • 4 eieren
  • 76 gr gesmolten kokosolie
  • 1 tl appelcider azijn
  • 170 gr honing
  • 1/4 tl baking soda
  • 1/2 vanille peul
  • 2 el kokosrasp
  • Snuf zeezout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng eerst het kokosmeel, zout en de baking soda door elkaar in een kom. Meng in een andere kom de eieren, kokosolie, honing en de azijn door elkaar.
  3. Voeg nu de droge ingrediënten aan de natte toe en meng dit door elkaar. Haal de vanille peul leeg en voeg dit toe aan het mengsel samen met de kokosrasp. Meng alles goed door elkaar tot een redelijk stevig beslag.
  4. Vul nu de cupcake papiertjes tot 3/4 met het beslag. Zet ze in het midden van de voor verwarmde oven en bak ze in 20 minuten gaar. Wanneer ze stevig aanvoelen en de satéprikker er droog uitkomt zijn ze klaar.
  5. Bestrooi de cupcakes met wat extra kokosrasp en de kokos vanille cupcakes zijn klaar.

Kokos Vanille Cupcakes

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply