Recept

Kokos Taart // 88 Food 1 Jaar

‘Go foodie it’s your birthday, we gonna party like it’s your birthday’! Wij van 88 Food vieren onze eerste verjaardag deze week, yay! Wij zijn namelijk vorig jaar op 20 januari online gegaan, dezelfde dag dat ook Nick jarig is. Deze hele week zal dan ook in het teken staan van onze verjaardag en we beginnen vandaag met het recept voor deze heerlijke kokos taart die we speciaal voor de gelegenheid gemaakt hebben. De kokos taart was voor ons nog een hele uitdaging om te bakken, vooral het biscuit die gelukkig bij poging twee lukte! De kokos frosting was eigenlijk geen probleem. We zijn erg blij met het mooie eindresultaat en onze birthday cake smaakt echt super lekker. Kortom deze kokos taart is een aanrader, ook voor mensen die niet zo gek zijn van kokos. Ook hebben we deze week een aantal verrassingen voor jullie want wie jarig is deelt natuurlijk uit! Dus houd onze blog elke dag goed in de gaten want we hebben een aantal leuke en lekkere verrassingen voor jullie geregeld. Wij nemen nog een hapje van onze taart en zien jullie morgen weer!

01_taart_1
01_taart_2
Voor: kokos taart 25 Ø
Bereidingstijd: 30 minuten + 35 – 40 minuten oventijd

Ingrediënten

Biscuit

  • 5 eieren
  • 150 gr fijne suiker
  • 115 gr bloem
  • 40 gr maizena
  • 10 vanillesuiker
  • Snuf zout

Kokos frosting

  • 450 gr roomboter
  • 450 gr poedersuiker
  • 450 gr mascarpone
  • 4,5 el kokosrasp

Decoratie

  • Disco dip sprinkles
  • Kokosrasp
  • Geschaafde kokos

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed de bodem van je springvorm met bakpapier en vet de randen en het bakpapier in.
  2. Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn of warm ze desnoods even op in warm water. Doe de eieren, fijne suiker en vanillesuiker in een kom. Mix dit minimaal 10 minuten totdat de suiker is opgelost en er een dikke, lichte iets wat schuimige massa ontstaat.
  3. Neem een andere kom en meng daar het bloem, maizena en zout door elkaar voeg dit door een zeef toe aan het eiermengsel. Schep met een spatel voorzichtig alles door elkaar tot het goed gemixt is en het lekker luchtig blijft.
  4. Giet het beslag in de springvorm en bak het biscuit af in zo’n 35 tot 40 minuten. Controleer aan het eind regelmatig. Het biscuit is gaar wanneer deze terug veert wanneer je er zachtjes op drukt en als een satéprikker er droog uitkomt.
  5. Laat het biscuit nu eerst 10 minuten op een rooster afkoelen voordat je de rand van de springvorm verwijderd. Laat hem daarna volledig afkoelen zodat je hem kan bekleden met de kokos frosting.
  6. Zorg voor de frosting dat de boter en mascarpone op kamertemperatuur zijn. Roer de mascarpone ook alvast even door.
  7. Doe de boter en poedersuiker in een kom en voeg hier de 4,5 eetlepels kokosrasp aan toe. Meng dit tot een luchtig geheel. Voeg al roerend de mascarpone er aan toe totdat het één glad geheel is.
  8. Wanneer het biscuit volledig is afgekoeld snijd je hem in de breedte door midden. Smeer op de onderste helft een lekkere laag van de kokos frosting en strooi hier wat disco dip overheen. Leg de andere biscuit helft er weer op en bekleed nu de gehele taart met een mooie laag frosting.
  9. Bestrooi de zijkant van de taart met disco dip en de boven kant met kokosrasp. Decoreer als laatst de bovenkant met wat geschaafde kokos en de kokos taart is klaar.

Tip
Zoals je ziet is zo’n taart bakken nog best een klus. Durf je het de eerste keer nog niet aan om het biscuit zelf te maken, gebruik dan een mix, die lukt zeker weten!

01_taart_4
Enjoy!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Lara
    januari 22, 2016 at 1:10 pm

    Ik heb nu net gesport en ik heb nu heel veel zin in deze taart haha! Mooie foto’s trouwens.

  • Leave a Reply