Recept

Kamille & Lavendel Bundt Cakejes

Kamille & Lavendel Bundt Cakejes
Het is alweer een tijdje geleden dat we hebben gebakt. Dus toen we de nieuwe thee en infusies van Celestial Seasonings binnen kregen wisten we eigenlijk meteen wat we ermee wilden doen, bakken! Het zijn vier nieuwe smaken die geheel biologisch zijn. We waren erg benieuwd naar de ‘Matcha Green’ en proefden deze groene thee als eerste. Mmm lekker en mooie kleur ook, natuurlijk blijft de echte matcha favoriet maar dit zakje van Celestial smaakt erg goed. Daarna was het tijd voor de ‘Chamomile & Lavender’ waarna we zijn gestopt met proeven en aan de slag zijn gegaan met deze infusie. In plaats van een normale cake hebben we bundlettes gemaakt. Op deze manier heb je zes leuke kleine taartjes die je perfect kan serveren bij de thee of je deelt er één samen. De bundt cakejes zijn smeuïg en smaken lekker zoet met een subtiele smaak van de infusie. We hebben er een simpele glaze bijgemaakt waar we ook de smaak van de kamille/lavendel melange in hebben verwerkt. Zien ze er niet cute uit?!

Kamille & Lavendel Bundt Cakejes
Kamille & Lavendel Bundt Cakejes
Voor: 6 bundt cakejes
Bereidingstijd: 10 minuten + 30 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 125 ml room
  • 2 zakjes chamomile & lavender bio infusion van Celestial Seasonings
  • 40 gr amandelmeel
  • 2 eieren
  • 70 gr fijne kristalsuiker
  • 1/2 tl vanille extract
  • 60 gr honing
  • 100 gr bloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 70 gr gesmolten roomboter (ongezouten)

Glaze

  • 50 ml melk
  • 1 zakje chamomile & lavender bio infusion
  • Poedersuiker
  • Rode kleurstof
  • Blauwe kleurstof

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden. Zet een steelpannetje op het vuur met daarin de room en theezakjes. Verwarm het geheel en laat de thee goed trekken, zorg dat het geheel niet kookt.
  2. Rooster ondertussen in een andere pan de amandelmeel zo’n 5 tot 7 minuten. Regelmatig omschudden.
  3. Haal de room van het vuur en klop krachtig. Klop in een grote kom de eieren met de suiker, vanille en honing tot een luchtig mengsel. Voeg nu de afgekoelde room toe en klop nog een keer krachtig.
  4. Vervolgens voeg je de bloem, bakpoeder, amandelmeel en als laatst de gesmolten boter toe. Doe dit in een hoog tempo zodat je het beslag niet te lang klopt.
  5. Vet de bakvorm in en vul deze tot drie kwart vol met het beslag. Schuif de bundt cakejes de oven in en bak ze in 3o minuten af.
  6. Ondertussen maak je de glaze door eerst 50 ml melk te verwarmen met een zakje thee. Wanneer de melk is afgekoeld voeg je er net zo lang poedersuiker aan toe tot de glaze een mooie dikte heeft na het mengen. Met rode en blauwe kleurstof kan je de glaze een mooie paarse kleur geven.
  7. Wanneer de bundt cakejes klaar zijn stort je deze uit de vorm en laat je de taartjes afkoelen. Drizzle de glaze er mooi overheen en knip een theezakje open. Garneer met de losse kamille en lavendel die er in zit.

Kamille & Lavendel Bundt Cakejes
Tip
Wil je de cakejes en glazuur sterker van smaak hebben, gebruik dan meer theezakjes of meng de inhoud van een theezakje door het beslag.

Enjoy!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply