Recept

Havermout Muffins met Banaan, Chocolade & Walnoten

Het recept voor de befaamde havermout muffins met banaan, chocolade en walnoten van Nick moeten we natuurlijk met jullie delen! Want de havermout muffins zijn zó lekker en super simpel om te bereiden en met een beetje extra liefde nog lekkerder. Het is ook nog eens een gezonde snack dus echt voor iedereen. De havermout muffins zijn een ideaal tussendoortje voor op werk, school of onderweg of gewoon lekker voor bij de thee. Wij zitten er in ieder geval altijd weer van te smullen wanneer ze gemaakt zijn en horen alleen maar nomnom geluiden van anderen, haha. Dus laat het buiten maar lekker regenen en bak gezellig deze geweldige havermout muffins vol lekkers!

Havermout Muffins met banaan, chocolade en walnoten

Voor: 12 havermout muffins
Bereidingstijd: 15 minuten + 35 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 225 gr havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • 1 volle tl kaneel
  • 2 el geraspte kokos
  • 2 tl olijfolie
  • 400 ml water
  • 2 el honing
  • 1 ei
  • 30 gr pure chocolade
  • 1 handje walnoten
  • 2 bananen

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 190ºC en zet de muffinvorm klaar met twaalf papiertjes erin.
2. Doe eerst de havermout, bakpoeder, zout, kaneel en kokos in een kom en meng dit alvast door elkaar. Voeg nu het water, ei, honing en de olijfolie toe en roer het goed door tot één beslag is geworden.
3. Snijd de chocolade en bananen in kleine stukjes. Hak de walnoten grof en voeg de chocolade, bananen en walnoten toe aan het beslag. Roer het geheel goed door. Verdeel nu het mengsel over de twaalf papiertjes en bak de havermout muffins in zo’n 35 minuten af totdat ze mooi goudbruin zijn. Je kan natuurlijk met een cocktailprikker checken of de muffins gaar zijn van binnen. De havermout muffins met banaan, chocolade en walnoten zijn klaar.

Havermout Muffins met banaan, chocolade en walnoten

Enjoy!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Deesjebeesjekeesje
    september 24, 2015 at 9:18 pm

    Hallo 88 Food, deze muffins zagen er zoooo goed uit dat ik ze meteen ben gaan maken. Maarrrrr ik hield nog best een bodem beslag over toen ik al mijn muffin vormpjes vol had… Wat heb ik verkeerd gedaan? Ik heb het resterende beslag in een cake vorm gedaan, hopelijk bakt dat net zo goed als in een muffin vormpje. Ze staan nu in de oven, dus nog even afwachten. Ik hou jullie op de hoogte 🙂

    • Reply
      88 Food
      september 28, 2015 at 10:40 am

      Hi, wat super leuk om te horen! Het zou best kunnen dat je nog wat beslag overhebt, misschien heb je een ander formaat muffinvorm. Maar als het goed is moet het beslag in de cakevorm ook goed gaan dus dat is een mooie oplossing. Je hebt in ieder geval niets verkeerd gedaan! We zijn benieuwd naar het eindresultaat 🙂

  • Reply
    Emma
    oktober 30, 2015 at 2:56 pm

    Hé, wat een mooi recept! Ik heb ze nu in de oven staan, maar heb ‘m al vijftien minuten langer gezet want ze worden maar niet gaar vanbinnen… 🙁

    • Reply
      88 Food
      november 3, 2015 at 10:15 am

      Dankje! Is het nog gelukt met de muffins? Het ligt vaak ook aan de oven, die van ons is vrij snel namelijk. Het klopt wel dat de muffins een beetje plakkerig/moisty zijn.

    Leave a Reply