Recept

Gingerbread Wentelteefjes met Honing Kaneel Saus

Oud stokbrood in huis? Maak er dan deze heerlijke gingerbread wentelteefjes van met honing kaneel saus. Dit gerecht zal het zeker goed doen tijdens het kerstontbijt en je maakt de wentelteefjes en saus ook nog eens in een handomdraai, ideaal dus! De spices geven echt een extra touch aan dit zondagse ontbijt. We vinden ze dan ook super lekker smaken helemaal met de saus erbij, deze mag dan ook zeker niet ontbreken. Oftewel een simpel recept voor verrassend lekkere wentelteefjes.

Gingerbread Wentelteefjes met Honing Kaneel Saus

Voor: 12 gingerbread wentelteefjes
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 baguette
  • 2 eieren
  • 60 ml melk
  • 60 ml room
  • 1 tl pumpkin spice
  • 25 gr ongezouten roomboter

Honing kaneel saus

  • 50 gr ongezouten roomboter
  • 1 tl kaneel
  • 5 el honing
  • 50 ml room
  • Scheutje limoensap

Bereidingswijze

  1. Mix in een kom of diep bord de melk, room, pumpkin spice en eieren tot alles goed gemengd is.
  2. Snijd twaalf stukken van de baguette met een dikte van 2,5 cm.
  3. Smelt de boter in een pan en haal de stukken brood door het beslag. Bak ze aan beide kanten in zo’n twee minuten mooi goudbruin.
  4. Smelt in een andere pan de boter voor de saus. Voeg hier de kaneel, honing en limoensap aan toe en roer goed door. Schenk langzaam de room erbij terwijl je blijft roeren. Breng de saus aan de kook en roer het geheel voor een minuut door.
  5. Serveer de gingerbread wentelteefjes en saus warm, schenk de saus eroverheen of dip de broodjes erin.

Gingerbread Wentelteefjes met Honing Kaneel SausGingerbread Wentelteefjes met Honing Kaneel Saus
Enjoy!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Konrad Zebracki
    december 19, 2016 at 9:59 am

    OMG! Dit ziet er zo lekker uit!

  • Leave a Reply