Gekarameliseerde Vijgen met Yoghurt & Pistache - 88 Food
2978
post-template-default,single,single-post,postid-2978,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.8.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
Gekarameliseerde Vijgen met Yoghurt & Pistache

Gekarameliseerde Vijgen met Yoghurt & Pistache

Tijd voor een lekker ontbijtje met één van Denise haar favoriete ingrediënten, verse vijgen! Ze liggen weer in de winkel en ze heeft er dan ook meteen een heerlijk zondags ontbijt van gemaakt namelijk gekarameliseerde vijgen met yoghurt en pistache noten. Gezond, lekker en alvast een beetje in het thema van de herfst want dat seizoen zit er toch echt aan te komen ook al is het nog steeds goed weer. De vijgen worden gekarameliseerd in honing en voor de crunch heeft ze wat grof gehakte pistache noten toegevoegd. Allemaal simpel te bereiden en dus lekker snel klaar zodat je meteen kan gaan smullen van je gekarameliseerde vijgen met yoghurt en pistache.

Gekarameliseerde Vijgen met Yoghurt & Pistache
Voor: 2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten

  • 2 verse vijgen
  • 1 el honing + extra
  • 400 gr Griekse yoghurt
  • 40 gr pistache noten (gepeld)
  • Kaneel
  • Optioneel chiazaad/hennepzaad naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm een kleine pan op middelhoog vuur. Voeg een eetlepel honing toe aan de pan en snijd de vijgen door midden. Leg de vijgen met de gesneden kant in de honing en bak deze zo’n 5 minuten lang.
  2. Ondertussen verdeel je de Griekse yoghurt over twee kommetjes. Maak de yoghurt op smaak door er wat honing doorheen te roeren.
  3. Hak nu de pistache noten grof en verdeel deze over de Griekse yoghurt. Voeg eventueel naar smaak nog wat chiazaad en/of hennepzaad toe.
  4. Wanneer de vijgen gekarameliseerd zijn verdeel je ze over de twee kommetjes. Maak het geheel af door nog wat kaneel naar smaak toe te voegen.

Gekarameliseerde Vijgen met Yoghurt & Pistache
Gekarameliseerde Vijgen met Yoghurt & Pistache
Eet smakelijk!

No Comments

Post a Comment