Recept Review

Gegrilde Zoete Aardappel met Chili, Munt & Knoflook

Zoete aardappel is nog steeds favoriet bij ons omdat het zo lekker en veelzijdig is. Het onderstaande recept bewijst dat ook weer! Gegrilde zoete aardappel met chili, munt en geroosterde knoflook waarvan we een dressing hebben gemaakt. Door de zoete aardappels te grillen (kan ook op de barbecue) blijven ze lekker zoet en krijgen ze zo’n gekarameliseerd smaakje erbij. Dit samen met het frisse van de munt, het pittige van de Spaanse peper en het milde van de geroosterde knoflook zorgt voor een heerlijke smaakcombinatie. Door er nog wat kip of vlees bij te maken en een simpele salade heb je een perfecte avondmaaltijd. Het is ook erg lekker om er nog een klodder mayonaise voor extra calorieën bij te eten of ga voor mager met Griekse yoghurt. Wederom is de gegrilde zoete aardappel met geroosterde knoflook, chili en munt een simpel en gezond gerecht dat perfect past in onze ‘fit’ maand. De zoete aardappel is dan ook een goede vervanger voor normale aardappelen. We serveerden het gerecht op het prachtige servies van HK Living uit de webshop van fonQ. Hier komen de kleuren van het gerecht mooi op uit.

Gegrilde Zoete Aardappel met Geroosterde Knoflook, Chili & Munt

Servies met een unieke touch

We zijn erg blij met dit keramiek servies van HK Living omdat deze goed past bij onze stijl. De set die wij hebben bestaat uit een ontbijtbord, dinerbord en een kom. Van hetzelfde servies is er ook nog een serveerschaal verkrijgbaar in de webshop van fonQ. De rustige kleur zorgt voor een natuurlijke look waardoor het goed te combineren is met ander keramiek servies. De stukken worden met de hand afgewerkt en hebben kleine kleur verschillen, hierdoor is elk item uniek. Ook geeft dit meer karakter aan het servies en zorgt het voor authenticiteit. Dit servies van het merk HK Living is voor ons dan ook een goede basis en het leuke is dat het ook nog eens heel betaalbaar is.

HK Living Servies op 88 Food
Voor: 3 porties
Bereidingstijd: 30 minuten + oventijd

Ingrediënten

  • 2 grote zoete aardappels (600 gr)
  • Olijfolie
  • Snuf zeezout

Dressing

  • 3 knoflooktenen
  • 1 Spaanse peper
  • Handje verse munt
  • 3 el olijfolie
  • 1 el appelcider azijn

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en pak de knoflooktenen in met aluminiumfolie. Leg deze voor een half uur in de oven.
  2. Ondertussen snijd je de zoete aardappels door de lengte in dunne plakken van zo’n 3 millimeter. Smeer de aardappelplakken in met olijfolie en verwarm de grillpan.
  3. Gril beide kanten van de aardappelplakken zo’n 3 minuten tot ze mooie gril lijnen krijgen en gaar zijn.
  4. Ondertussen snijd je de peper en munt fijn. Doe deze in een kom samen met de olie, azijn en geroosterde knoflook. De knoflook kan je nu gewoon uit zijn schil knijpen. Meng dit alles goed door elkaar en maak op smaak met zout.
  5. Strooi nog wat zout over de gegrilde zoete aardappel en serveer met de geroosterde knoflook, chili en munt dressing.

Tip
Verwijder de zaadjes van de peper wanneer je de dressing minder pittig wilt hebben. Ook kan je spelen met de hoeveelheden van de ingrediënten in de dressing tot hij naar jouw smaak is.

Gegrilde Zoete Aardappel met Geroosterde Knoflook, Chili & Munt
Voedingswaarden per portie (macro’s)

Calorieën – 323 kcal
Koolhydraten – 45 gr
Eiwitten – 4 gr
Vezels – 9 gr
Vetten – 13 gr

Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply