Recept

Gegrilde Vijgen Toast met Proscuitto

Yes, ze zijn er weer! De verse vijgen, elke herfst weer kijkt Denise daar echt naar uit. Dus toen we ze tegen kwamen hebben we er gelijk een paar meegenomen. Dit is dan ook een lekker simpel gerechtje met een heerlijke smaak. De gegrilde vijgen toast met proscuitto is dan ook een echt herfst recept. De smaken van de ui, ham, vijgen en ricotta combineren mooi met elkaar waardoor het verrassend lekker smaakt. Terwijl het op zich niet op een hele spannende boterham lijkt. Zo zie je maar wat een paar goede producten kunnen doen. De gegrilde vijgen toast is dan ook ideaal als lunch en na ééntje wil je er zeker weten nog één!

Gegrilde Vijgen Toast met Proscuitto
Gegrilde Vijgen met Proscuitto
Voor: 4 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 4 sneden brood
  • 2 verse vijgen
  • 8 proscuitto plakken
  • +- 4 el ricotta
  • 1 rode ui (klein)
  • 1/2 knoflookteen
  • Scheut balsamico azijn
  • Scheut olijfolie
  • 1 tl honing
  • Gedroogde tijm
  • Zwarte peper
  • Zeezout

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui in halve ringen en zet een pan op het vuur met een scheutje olie. Fruit hierin de ui ringen aan en blus af met balsamico azijn. Laat nog even lekker indikken met een theelepel honing erbij en wat peper en zout. Roer af en toe door totdat je een soort uienchutney hebt.
  2. Ondertussen kan je het brood toasten. Na het toasten smeer het je brood in door de knoflook eroverheen te wrijven.
  3. Ook kan je alvast de vijgen in plakken snijden en even kort grillen in de pan.
  4. Smeer de toast royaal in met ricotta waarna je er uienchutney op doet. Vervolgens beleg je ze met proscuitto en de gegrilde vijgen. Strooi er nog wat gedroogde tijm overheen, eventueel een extra scheutje balsamico en smullen maar.

Gegrilde Vijgen Toast met Proscuitto
Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply