Recept

Gegrilde Pompoen met Honingkip & Couscous

Jullie zagen ons herfst gerecht met gegrilde pompoen al op Instagram voorbij komen en waren erg enthousiast! Bij deze het recept voor de gegrilde pompoen met honingkip en couscoussalade. Een mooi herfst gerechtje met een Arabische touch. Want de ras el hanout kruiden smaken erg lekker met de pompoen en de couscous maakt van dit gerecht een volwaardige maaltijd. De kerrie zorgt voor wat kleur en extra smaak aan de kip en vergeet ook zeker niet om kippendijen te gebruiken want die blijven lekker mals. Kortom een mooi gekleurd gerechtje dat past bij het herfstige tafereel buiten en een heerlijk warme maaltijd die super zal smaken bij dit koude weer.

Gegrilde pompoen met honingkip & couscoussalade

Voor: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten + 30 minuten oventijd

IngrediΓ«nten

  • 2 kippendijen
  • Halve pompoen
  • 2 kopjes couscous
  • 2 handjes bladspinazie
  • 1 kippenbouillonblokje
  • Tijmhoning
  • Ras el hanout
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 1 tl kerrie poeder
  • Handje pijnboompitten
  • Zonnebloemolie
  • Zwarte peper
  • Zout
  • Water

Bereidingswijze

1. Zet de oven op grilstand en verwarm deze voor op 220 graden. Maak de pompoen schoon en haal de pitten eruit. Snijd de pompoen in dunne plakken en leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de pompoen stukken met olie. Strooi er wat ras el hanout over en maak het op smaak met peper en zout. Gril de pompoen zo’n 30 minuten in de oven.
2. Ondertussen snijd je de kip in stukjes en bak je deze in de pan met olie, kerrie en tijm. Wanneer de kip bijna gaar is voeg je een paar flinke scheuten honing toe. Laat de kip hierin nog even zachtjes door bakken totdat de kip stukjes mooi goudbruin zijn.
3. Terwijl de kip bakt kan je ook alvast de pijnboompitten roosteren in een pannetje. Ook kan je alvast de couscous wellen. Dit doe je doorΒ het bouillonblokje op te lossen in kokend water en dit bij de couscous te gieten waarna je het afdekt. De hoeveelheid couscous moet net onder water staan en is klaar als het al het water heeft opgenomen.
4. Wanneer alles klaar is kan je de borden opmaken, begin met de couscous en gewassen bladspinazie. Hierop doe je de kip en de gegrilde pompoen, maak het geheel af met de pijnboompitten.

Tip
In de pan van de honingkip heb je als het goed is nog wat β€˜saus’ over, schenk dit gerust over het gerecht voor extra smaak!

Gegrilde pompoen met honingkip & couscoussalade

Eet smakelijk!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Anneke
    januari 19, 2016 at 8:21 pm

    Heerlijk recept, echt aanrader,

  • Leave a Reply