Recept

Frisse Bruschetta met Serranoham & Zilte Spinazie

We love bruschetta’s dus toen we in de december editie van Delicious een verrassende variant zagen wilden we die meteen proeven! Zo gezegd, zo gedaan, we gaven de bruschetta een eigen twist en het eindresultaat was zo heerlijk dat we hem graag met jullie willen delen. Dus bij deze presenteren we jullie de frisse bruschetta met serranoham en zilte spinazie. De combinatie van de romige crรจme, krokante ham, frisse dressing en ziltige spinazie is echt super. De frisse bruschetta’s zijn ook erg simpel om te maken dus ideaal voor als je gasten krijgt of een feestje geeft. De frisse bruschetta’s zijn namelijk lekker voor bij de borrel, vooraf of je neemt er gewoon een paar als lunch. Kortom snel uit proberen dus.

Frisse Bruschetta met Serranoham & Zilte Spinazie
Voor: 6 bruschetta’s
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediรซnten

  • 125 gr ricotta
  • 125 gr mascarpone
  • 1/2 meergranen stokbrood
  • 2 plakjes serranoham
  • 3 ansjovisfilets in olijfolie
  • 2 handjes bladspinazie
  • 1 knoflookteen
  • 1/2 citroen
  • Zwarte peper
  • Zeezout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Snijd 6 schuine plakken van het stokbrood en rooster deze in de grillpan of broodrooster krokant. Meng ondertussen 3 el olijfolie met een flinke scheut citroensap.
  2. Snijd de knoflookteen doormidden en leg de bruschetta’s op een bord. Wrijf het brood in met de knoflookteen en besprenkel vervolgens met de citroenolie.
  3. Snijd de serranoham in kleine reepjes en bak deze met een klein beetje olie in de pan totdat ze lekker krokant zijn. Ondertussen doe je de ricotta en mascarpone bij elkaar in een kom en klop je deze tot een romige crรจme met een handmixer of garde.
  4. Laat de hamreepjes uitlekken op een keukenpapier en smeer de bruschetta’s royaal in met de romige crรจme.
  5. Snijd de resterende knoflook fijn samen met de ansjovis. Fruit deze aan in dezelfde pan als de ham met wat olie. Voeg vervolgens spinazie toe en bak dit tot het begint te slinken.
  6. Verdeel de zilte spinazie over de bruschetta’s en strooi er de krokant gebakken serranoham overheen. Rasp er nog wat citroen over en besprenkel eventueel met wat extra citroenolie.

Frisse Bruschetta met Serranoham & Zilte SpinazieFrisse Bruschetta met Serranoham & Zilte Spinazie
Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply