Recept

Eiwitrijke chili met Kip

Deze eiwitrijke chili met kip is gezond, lekker en simpel om te maken. Zoals de naam al zegt zit de chili hoog in zijn eiwitten door gebruik te maken van kippengehakt. Verder gaan er lekker veel groentes in en is hij goed gekruid. Zelfs wanneer je alle vijf de toppings er op doet blijft het een ideaal maaltje voor iedereen die let op wat hij of zij eet. Het gerecht is vrij van gluten en ook zonder de kaas smaakt de chili heerlijk. Voor iedereen die net als Nick wat meer calorieën nodig heeft kunnen hem natuurlijk wel gewoon met kaas erbij eten en eventueel de yoghurt vervangen door crème fraîche. Wat voor toppings je er ook op doet de eiwitrijke chili met kip blijft heerlijk en een top gerecht voor na het sporten.

Eiwitrijke chili met Kip

Voor: 6 porties
Bereidingstijd: 10 minuten + 30/45 minuten kooktijd

Ingrediënten

  • 450 gr kippengehakt
  • 400 gr kidneybonen
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 140 gr maïs
  • 1 rode paprika
  • 1 witte ui
  • 3 knoflooktenen
  • 300 ml groentebouillon
  • 1 á 2 el chilipoeder (hoe pittig je hem zelf wilt)
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Snuf zwarte peper
  • Snuf zeezout
  • Scheut zonnebloemolie

Toppings

  • 1 avocado
  • 1 jalapeño
  • 4 el Griekse yoghurt 0% vet
  • 1 el geraspte kaas (optioneel)
  • Handje nacho chips (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Snijd de paprika in blokjes, snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Zet een pan op het vuur met wat olie en fruit hier de ui, knoflook en paprika in aan. Doe dit zo’n 5 tot 7 minuten lang terwijl je regelmatig doorroert.
  2. Voeg het kippengehakt toe, haal het vlees uit elkaar en bak deze tot het niet meer roze is. Voeg nu het chilipoeder, komijnpoeder, oregano, peper en zout toe. Roer het geheel goed door.
  3. Vervolgens voeg je de tomatenblokjes, kidneybonen, maïs en bouillon toe. Doorroeren en aan de kook brengen. Daarna draai je het vuur laag en laat je het geheel zo’n 30 tot 45 minuten verder pruttelen totdat de chili is ingedikt en alle smaken samen zijn gekomen.
  4. Proef de chili en maak eventueel op smaak met zout, peper of de kruiden. Snijd ondertussen ook de toppings klein. Serveer de chili in een kom met daarop een eetlepel Griekse yoghurt, avocado blokjes, geraspte kaas, nacho’s en schijfjes jalapeño.

Eiwitrijke chili met Kip
Voedingswaarden per portie (macro’s)
De voedingswaarde zijn zonder de optionele toppings berekent.

Calorieën – 348 kcal
Koolhydraten – 20 gr
Eiwitten – 23 gr
Vezels – 9 gr
Vetten – 17 gr

Eet smakelijk!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Monica
    januari 12, 2017 at 5:59 pm

    Lekker recept, maar ligt het aan mij of is het heeeel pittig? Moet je die chilipeper niet tl zijn? Met flink wat yoghurt wel te doen, maar mijn tip is stuk minder chilipoeder!

    Jullie site is top!

    • Reply
      88 Food
      januari 13, 2017 at 10:45 am

      Thanks! Het klopt dat het el zijn maar wij houden dan ook van pittig eten. Ik zal het aanpassen zodat ieder het naar smaak kan maken, goede tip.

  • Reply
    Tonijn pastaschotel (Budgetchallenge 5 x €5) | Food Love and Happiness
    februari 28, 2017 at 12:29 pm

    […] door het gebruik van chilipoeder. Volledig naar recept van 88Food (link naar het recept vindt je hier, ik zal het recept dan ook niet op mijn eigen pagina delen). Ik eet deze chili altijd (jazeker zo […]

  • Reply
    Mac ’n Chili (budget) | Food Love and Happiness
    maart 31, 2017 at 10:41 am

    […] door het gebruik van chilipoeder. Volledig naar recept van 88Food (link naar het recept vindt je hier, ik zal het recept dan ook niet op mijn eigen pagina delen). Ik eet deze chili altijd (jazeker zo […]

  • Leave a Reply