Recept

Sunday Breakfast // Eggs Benedict met Avodaise, Bacon & Harissa

Dit keer staat de sunday breakfast in het teken van Pasen. We hebben een heerlijk gerechtje gemaakt van eieren, avocado en bacon. Een twist op de klassieker ‘Eggs Benedict’. Onze Eggs Benedict met avodaise, bacon en harissa past perfect bij het ontbijt of de brunch. Je las het goed, in plaats van een hollandaise saus hebben we een avodaise saus gemaakt! Inderdaad van avocado dus, dit maakt het gerecht gelijk een stuk simpeler en zo hoef je alleen nog maar je best te doen op het pocheren van de eieren. Kortom een heerlijk ontbijt gerechtje dat niet alleen tijdens Pasen lekker zal smaken.

Sunday Breakfast // Eggs Benedict met Avodaise, Bacon & HarissaSunday Breakfast // Eggs Benedict met Avodaise, Bacon & Harissa
Voor: 2 Eggs Benedict
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 medium avocado
  • 4 á 6 plakken bacon
  • 2 sneden brood (niet te groot)
  • Sap van een verse citroen
  • Harissa (naar smaak)
  • Verse bieslook
  • Snufje zout
  • Snufje cayennepeper of paprikapoeder
  • Scheutje azijn

Bereidingswijze

  1. Bak in een pan de bacon krokant en toast het brood.
  2. Doe de avocado in een kom samen met het citroensap en een snuf zout. Mix het geheel tot een saus. Wil je hem iets dunner, voeg dan een beetje koud water toe.
  3. Smeer het geroosterde brood in met een laagje harissa.
  4. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Voeg hier een scheut azijn aan toe.
  5. Zet het vuur laag en draai een kolk in het water, pocheer 1 voor 1 de eieren. Laat deze na het pocheren gelijk glijden in een kommetje met koud water.
  6. Beleg de toast met de bacon en leg op elk broodje een gepocheerd ei. Drapeer hier wat avodaise overheen en maak het geheel af met wat fijngesneden bieslook en een snufje cayennepeper.

Sunday Breakfast // Eggs Benedict met Avodaise, Bacon & Harissa
Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply