Easy Appeltaart - 88 Food
1299
post-template-default,single,single-post,postid-1299,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.8.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
Simpele Appeltaart

Easy Appeltaart

Zondag is onze favoriete bakdag, zo ontstond ook dus super simpele maar oh zo lekkere appeltaart! Echt een recept voor de thuisbakkers of voor als je even snel wat lekkers voor bij de thee wilt maken. De appeltaart smaakt heerlijk en is licht dus je zit niet meteen vol zoals bij een echte appeltaart. Warm smaakt het taartje trouwens het lekkerst! Gebruik je favoriete appelsoort om de taart mee te vullen of probeer hem eens met peer. Wil je er een echt feestje van maken? Top de appeltaart dan met een lekkere bol ijs, een flinke toef slagroom of een mooie karamelsaus. Ook leuk als dessert dus! Kortom deze easy appeltaart smaakt super en lukt zeker dus snel die oven aan en aan de slag.

Simpele Appeltaart

Voor: 2 appeltaarten
Bereidingstijd: 15 minuten + 20 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 4 bladerdeeg plakken (vierkant of 2 lange)
  • 2 appels
  • 90 gr lichte basterdsuiker
  • 1/2 tl kaneel
  • 3/4 tl pumpkin spice
  • Sap van een halve citroen
  • Snuf zout
  • Poedersuiker

Bereidingswijze

  1. Zorg dat het bladerdeeg op kamer temperatuur is en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Gebruik je vierkanten bladerdeeg plakken maak er dan twee aan elkaar zodat je twee lange bladerdeeg plakken hebt. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Haal het klokhuis uit de appels en snijd ze door de helft. Snijd met een mandoline dunne plakjes van de appels.
  3. Mix de appel plakjes samen met de basterdsuiker, kaneel, pumpkin spice, zout en citroensap in een kom. Laat een paar minuten staan zodat de smaken lekker intrekken.
  4. Beleg nu de bladerdeeg plakken met de appel stukjes, leg twee rijen om en om voor een mooi resultaat. Bak de appeltaart zo’n 20 minuten af in de voorverwarmde oven.
  5. Wanneer de appeltaart mooi goudbruin is haal je hem eruit en leg je hem op een koele ondergrond. Maak de appeltaart af door er poedersuiker overheen te strooien en de easy appeltaart is klaar.

Simpele Appeltaart

Simpele Appeltaart

Heb je nog wat gemarineerde appelstukjes over maak er dan nog een klein taartje van, hebben wij ook gedaan. 🙂

Enjoy!

1 Comment

Post a Comment