Recept

Chocolate Mud Cake met Amarula

Onze chocolate mud cake is voor de echte chocolade liefhebber! Deze taart wordt ook wel death by chocolate genoemd, zegt genoeg lijkt ons. In de chocolate mud cake zit een fijne smaak verrassing namelijk de Amarula. Dit is een roomlikeur die gemaakt is van de marula vrucht, de favoriete vrucht van Olifanten. Deze kunnen zelfs dronken worden van de marula vrucht wanneer die gaat gisten, haha zie je het voor je? Ook leuk om te vertellen is dat de chocolate mud cake gemaakt is naar het recept van Janny van der Heijden, bekend van Heel Holland Bakt waar zij jurylid is. Tijdens een workshop hebben we haar mogen ontmoeten en hebben we met haar samen deze taart voor het eerst gebakken. Super leuk! Nu meer dan een jaar later en met wat kleine aanpassingen delen we hem met jullie. Dus houd je van chocolade dan is dit echt een aanrader. De chocolate mud cake zal het ook zeker goed doen op verjaardagen en feestjes. Dat is nog niet alles, de mud cake is ook ware foodporn wanneer je de ganache over de taart giet en de chocolade langs de randen ziet druipen. So let’s make a heavenly pie!

Chocolate Mud Cake met Amarula

Voor: 1 chocolate mud cake (Ø 24 à 26 cm)
Bereidingstijd: 20 minuten + 40 minute oventijd

Ingrediënten

  • 150 gr roomboter
  • 100 gr pure chocolade
  • 100 gr fijne suiker
  • 100 gr bruine basterdsuiker
  • 50 gr cacao
  • 150 ml Amarula
  • 175 gr bloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 3 eieren
  • Snuf zout

Chocolade ganache

  • 200 gr pure chocolade
  • 100 ml slagroom
  • 100 ml Amarula
  • Snufje zout
  • 1 flinke el roomboter

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Breek de chocolade in stukken en smelt deze au bain-marie in een kom samen met de roomboter en Amarula. Meng ondertussen beide soorten suiker met de cacao. Voeg deze aan het gesmolten chocolade mengsel toe en roer net zolang door totdat er geen klontjes meer zijn en de massa glanst. Neem de kom van het waterbad en zet deze opzij om af te koelen.
2. Vet de randen van een springvorm in en bedek de bodem met bakpapier. Zeef nu de bloem en bakpoeder boven een kom en voeg wat zout toe. Meng dit alvast door elkaar. Neem de kom met het iets wat afgekoelde chocolade mengsel en voeg hier één voor één de eieren aan toe terwijl je het goed doorroert.
3. Wanneer de eieren er door heen zijn gemengd kan je het bloemmengsel toevoegen. Spatel dit goed door het chocolade mengsel heen en zorg dat er geen klontjes vormen in het beslag. Als je een mooie gladde massa hebt kun je het beslag in de springvorm storten.
4. Bak de chocolate mud cake af in 40 minuten. Check of hij gaar is door er een houten stoker in te steken, wanneer deze er droog en schoon uitkomt is de taart klaar. Laat de mud cake eerst even rusten voordat je de ring van de springvorm verwijderd. Laat de taart daarna verder afkoelen zonder ring.
5. Voor de chocolade ganache breek je de chocolade in stukken en doe je in een kom. Verwarm ondertussen de slagroom en Amarula. Wanneer deze goed heet is schenk je het over de chocolade in de kom. Laat dit voor een minuut staan en roer het daarna tot een gladde massa. Voeg de zachte boter en het zout toe en roer het rustig om totdat de ganache op kamertemperatuur is. Nu kan je de mud cake ermee insmeren, lekker dik natuurlijk! De chocolate mud cake is klaar om op te eten.

Chocolate Mud Cake met Amarula

Enjoy!

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Karlijn
    juli 16, 2015 at 7:52 am

    Oeh, dit ziet er echt zo lekker uit!

    • Reply
      88 Food
      juli 19, 2015 at 11:01 am

      En niet alleen dat, hij smaakt ook super lekker! 😉

  • Reply
    Hazel
    juli 31, 2015 at 7:41 am

    oehh.. yeah!! Deze cake is een echte people pleaser voor mensen die voor chocolade houden en niet bang zijn voor een death by chocolate 🙂
    Binnenkort maar weer eens maken.

  • Leave a Reply