Recept

Chocolate Chip Bananenbrood Scones

Pasen staat weer voor de deur en dat betekent dat we weer lekker uitgebreid gaan ontbijten en brunchen. Vorig jaar hebben we voor jullie een heerlijke brunch gemaakt met veel lekkere recepten! Dit jaar doen we het wat rustiger aan en beginnen we zelfs met een gezonde toevoeging namelijk chocolate chip bananenbrood scones. Deze bananenbrood scones smaken natuurlijk super lekker waardoor je niet snel zal merken dat het een gezonde keuze is.  Zo zijn de chocolate chip bananenbrood scones volkoren en zitten er cacao nibs in voor het chocolate chip effect. Kortom ook de Paas brunch kan verantwoord én lekker. Dus probeer deze chocolate chip bananenbrood scones uit en proef hoe lekker ze zijn!

Chocolate Chip Bananenbrood Scones

Voor: +- 8 bananenbrood scones
Bereidingstijd: 15 minuten + 15 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 180 gr volkoren meel
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • Snuf zout
  • 28 gr ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
  • 60 gr Griekse yoghurt 0% vet
  • 1 banaan
  • 3 el dadelstroop
  • 2 el amandelmelk
  • 1 tl vanille extract
  • 2 el cacao nibs

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Mix eerst in een grote kom het volkoren meel, de bakpoeder, het kaneel en een snuf zout. Voeg vervolgens in stukjes de boter toe en meng dit erdoorheen tot er fijne kruimels ontstaan.
  3. Maak nu in het midden van het kruimelmengsel een kommetje en doe hier de yoghurt, banaan, melk, dadelstroop en vanille extract in. Begin met roeren en doe dit net zo lang totdat alles is opgenomen en je mooi één geheel over hebt. Voeg nu 3/4 van de cacao nibs toe en vouw dit door het deeg. Dit gaat het makkelijkst met een spatel.
  4. Neem nu de beklede bakplaat en leg hier in het midden het deeg op. Vorm met een spatel een rond geheel van het deeg en druk het wat platter. Strooit de overige cacao nibs eroverheen en druk deze er een beetje in.
  5. Bak de chocolate chip bananenbrood scones af in zo’n 15 tot 20 minuten tot deze mooi goudbruin is en stevig aanvoelt.
  6. Wanneer de bananenbrood scones uit de oven komen laat je deze zo’n vijf minuten afkoelen. Het is nu natuurlijk nog één geheel dus tijd om er lekkere stukken van te snijden in gewenste vorm. De healthy chocolate chip bananenbrood scones zijn klaar.

Chocolate Chip Bananenbrood Scones

Tip
Voor het maken van het deeg kan je elk gewenste yoghurt- en melksoort gebruiken. Ook kan je natuurlijk echte stukjes chocolade gebruiken in plaats van cacao nibs. Mocht je geen dadelstroop hebben of kunnen vinden dan kan je ook honing, agave siroop of maple syrup gebruiken.

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply