Recept

Chocoladetaart met Rood Fruit

Wat is er nou lekkerder dan een grote kop thee en een flink stuk chocoladetaart in de herfst? Niet veel en daarom is deze easy peasy chocoladetaart met rood fruit ook de ideale guilty pleasure. Het is een no bake taart van pure chocolade, room en cake. Deze heerlijke calorieën bom heeft een lekkere frisse toevoeging van rood fruit dat perfect samen gaat met de chocolade smaak. Je moet de chocoladetaart in de vriezer laten opstijven maar het is zeker geen ijstaart want eenmaal zacht en ontdooit is het alsof je een lekker hapje chocolade mousse eet. We hebben deze taart al vaker gemaakt en iedereen vindt hem altijd om op te smullen! Gelukkig kan dat niet want hij is redelijk machtig. Kortom zeker het proberen waard en de chocoladetaart zal het ook erg goed dan als dessert.

Chocoladetaart met Rood FruitChocoladetaart met Rood Fruit
Voor: een taart van Ø 24 cm
Bereidingstijd: 25 minuten + vriestijd

Ingrediënten

  • 600 gr pure chocolade
  • 500 ml kookroom
  • 450 ml slagroom
  • 5 gelatineblaadjes
  • 1/2 chocoladecake
  • 500 gr fris & fruitig rood fruit van Bieze
  • Cacaopoeder

Bereidingswijze

  1. Snijd de cake in dunne plakken en vet de springvorm goed in. Bedek de bodem met de cake plakjes en vul de open plekken op met stukjes cake. Druk alles aan zodat het één bodem is.
  2. Breek de chocolade in blokjes en smelt deze au bain-marie in een pan. Verwarm in een andere pan de kookroom, zorg dat deze niet gaat koken. Dit doe je zodat het dadelijk niet gaat schiften.
  3. Wanneer de chocolade gesmolten is voeg je de kookroom toe en meng je dit tot een egale massa. Verwarm ondertussen ook de slagroom in een pan. Schenk daarna ook deze bij het chocolademengsel en roer het wederom tot een egale massa.
  4. Laat de gelatine vijf minuten weken in het water en laat het chocolademengsel ondertussen wat afkoelen. Ondertussen kun je het rood fruit over de bodem verdelen.
  5. Roer nu de gelatine blaadjes door het chocolademengsel totdat deze zijn opgelost. Schenk het mengsel over het fruit in de springvorm, dek de taart af met folie en zet hem in de vriezer om op te stijven.
  6. Wanneer je de chocoladetaart gaat serveren laat je hem iets ontdooien en strooi je er cacaopoeder overheen. Heb je nog taart over? Bewaar deze dan weer terug in de vriezer of in de koelkast.

Chocoladetaart met Rood Fruit
Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply