Recept

Chocolade Oreo Tulband Cake

Vandaag is het 20 januari en wie ons langer volgt weet wat dat betekent, dubbel feest! Op deze dag vieren we namelijk de verjaardag van Nick en onze blog. We delen alweer twee jaar al onze food avonturen, recepten en hotspots met jullie. Bij de lancering en vorig jaar vierden we dit groots, maar dit jaar houden we het rustig en willen we liever wat organiseren wanneer het beter weer is. Wel heeft Nick voor deze gelegenheid een taart gebakken met onze nieuwe tulband vorm. Omdat het nog steeds onze ‘fit’ maand is heeft Nick een chocolade Oreo tulband cake met gezonde twist gebakken. Zo is de cake laag in suikers en gemaakt van volkoren meel, in een portie zitten dan ook niet schrikbarend veel calorieën. Een stuk van de chocolade Oreo tulband past dan ook makkelijk in Nick zijn macro’s. Natuurlijk zitten er wel echte Oreo cookies in maar de taart is niet extreem zoet. We hebben lang zitten zoeken naar een leuk recept en uiteindelijk heeft Nick na het doorlezen van verschillende recepten op Pinterest onderstaand recept ontwikkeld. De tulband cake is lekker luchtig en iets wat kruimelig, de cake is dan ook goed gelukt voor een eerste keer. Wij nemen nog een stuk en vieren het vandaag gezellig met wat familie en vrienden.

Chocolade Oreo Tulband Cake
Voor: minimaal 16 porties
Bereidingstijd: 30 minuten + 60 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 500 gr volkoren meel
  • 250 gr ongezouten roomboter
  • 200 gr bruine basterdsuiker
  • ± 200 ml amandelmelk
  • 15 gr bakpoeder
  • 4 eieren
  • 4 el cacaopoeder
  • Snuf zeezout
  • 15 Oreo cookies

Icing + topping

  • 15 gr monchou
  • ¾ cup poedersuiker
  • 2 el Coconut Dream
  • 1 tl vanille extract
  • 5 á 6 Oreo cookies

Bereidingswijze

  1. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn en verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet de tulband goed in met wat olie of cookingspray.
  3. Zeef de bloem, cacao en bakpoeder en doe deze samen in een kom met wat zout. Meng dit goed door elkaar.
  4. Neem een andere kom en doe hier de roomboter in samen met de basterdsuiker. Klop dit gedurende 10 minuten tot het romig is.
  5. Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe aan het botermengsel en roer door. Voeg het volgende ei pas toe wanneer de vorige goed is opgenomen.
  6. Voeg al roerend beetje bij beetje het bloemmengsel toe aan het botermengsel en laat het per keer goed opnemen. Giet er ook elke keer een scheutje amandelmelk bij zodat het beslag niet te droog en stevig wordt.
  7. Verkruimel de Oreo cookies en voeg deze samen met het laatste beetje bloemmengsel toe aan het geheel.
  8. Nu het beslag af is schep je deze in de ingevette tulbandvorm en bak je hem in zo’n 60 minuten af in de oven. Check of de tulband cake gaar is door er een satéprikker in te steken, wanneer deze er schoon uitkomt is de cake gaar.
  9. Laat de chocolade Oreo tulband cake eerst even afkoelen in zijn vorm.
  10. Ondertussen maak je de icing door alle ingrediënten in een kom te doen en goed door elkaar te roeren. Verkruimel een paar Oreo cookies grof en de rest fijn.
  11. Stort de tulband cake en schenk de icing eroverheen waarna je de Oreo kruimels erop doet.

Voedingswaarden per portie (macro’s)
De voedingswaarde is inclusief toppings berekent.

Calorieën – 369 kcal
Koolhydraten – 46 gr
Eiwitten – 7 gr
Vezels – 3 gr
Vetten – 18 gr

Chocolade Oreo Tulband Cake
Tip
Wanneer je een stuk van de tulband neemt, warm deze dan even kort op in de magnetron. De cake smaakt (en ruikt) dan nog lekkerder.

Geniet ervan!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply