Recept

Carrot Cake

De carrot cake is een favoriet van ons en we maken hem dan ook regelmatig voor verjaardagen. Naast wortels is de taart ook gevuld met kokos en walnoten en bedekt met een mooie fris zoete frosting die er erg lekker bij smaakt. Wij vinden dat de cake het hele jaar door goed kan maar vooral op de wat koudere dagen lekker met een kop thee. Ook is de taart ideaal voor tijdens feestdagen als Pasen en Kerst. Gedecoreerd met walnoten ziet de taart er prachtig uit en wil je gewoon je tanden in zo’n lekker stuk zetten dus houd je van bakken of heb je zin in wat lekkers? Probeer dan eens deze overheerlijke carrot cake!

Carrot Cake

Voor: 1 carrot cake
Bereidingstijd: 30 minuten + 60 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 160 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 1/2 tl. speculaaskruiden
  • 2 grote eieren
  • 200 gr zonnebloemolie
  • 200 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 60 gr walnoten, fijn gehakt (plus extra voor decoratie)
  • 80 gr geraspte kokos
  • 180 gr wortel, grof geraspt
  • Snufje zout

Frosting

  • 150 gr roomkaas
  • 35 gr zachte roomboter
  • Sap van een 1/2 limoen
  • 10 gr poedersuiker

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een bakvorm met bakpapier. Doe het zelfrijzend bakmeel, de bakpoeder en de specerijen in een kom en meng alles. Split een ei en bewaar het eiwit, dit heb je later nodig! Klop de eidooier met een heel ei door elkaar in een andere kom.
2. Hak de walnoten fijn en rasp de wortel.
3. Klop de zonnebloemolie met de bruine suiker in een kom voor 1 minuut lang met de mixer. Voeg kloppend op lage snelheid het eimengsel toe. Vervolgens voeg je de gehakte walnoten, kokos en wortel toe en meng je dit door elkaar. Nu gaat het bloemmengsel erbij en meng je het geheel nog een keer maar niet te lang.
4. Klop nu met een schone mixer in een schone kom het bewaarde eiwit met een snufje zout stijf tot er stevige pieken ontstaan. Spatel het eiwitschuim rustig door het wortelbeslag en meng ook dit niet te lang. Het is niet erg als er nog wat schuim te zien is.
5. Giet het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de carrot cake gaar in ongeveer 1 uur. Met een satéprikker kun je controleren of de taart gaar is, deze moet er weer schoon/droog uitkomen. Als de carrot cake te donker wordt in de oven kan je hem afdekken met aluminiumfolie. Laat de carrot cake in de vorm afkoelen en haal hem er dan pas uit.
6. De frosting is lekker fris en niet te zoet. Houd je van zoet? Voeg dan extra poedersuiker toe. De carrot cake zelf is al redelijk zoet dus de combinatie met een wat frissere frosting vinden wij erg lekker! Klop de boter zacht en luchtig tot hij bijna wit van kleur wordt. Meng de roomkaas met het sap van een halve limoen en de poedersuiker door de boter. Bestrijk de taart met de frosting wanneer deze volledig is afgekoeld. Decoreer de taart met nog wat gehakte walnoten.

Carrot Cake

De 88 Food Paas brunch met o.a. Carrot Cake

Deze carrot cake is 1 van de gerechten die we maakten voor onze Paas inspiratie brunch! Daarom decoreerden we de taart ook nog met kleine dragee eitjes zoals je hieronder kan zien. De recepten voor de overige lekkernijen op onderstaande foto komen in de aankomende weken voor Pasen online. Zo houd onze blog in de gaten voor een lekkere dosis Paas inspiratie zoals deze overheerlijke carrot cake!

Paas Brunch Recepten

Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply