Recept

Caprese Brood

Het caprese brood is echt heerlijk als lunch of als bijgerecht bij een Italiaanse maaltijd. Lekker, simpel en snel zijn de drie kernwoorden voor dit recept. Het recept is ontstaan op een middag toen we zin hadden in een lekkere lunch en het moesten doen met wat we nog in huis hadden. Met de mozzarella en tomaat was het al snel duidelijk dat het een lekkere caprese topping ging worden op een focaccia afbakbrood. De toevoeging van de zelfgemaakte knoflookboter is echt super, zorg er alleen voor dat je daarna geen afspraak hebt! 😉

Caprese Brood

Voor: 2 personen
Bereidingstijd: 5 minuten + oventijd

Ingrediënten

  • 1 focaccia of ciabatta
  • 1 tomaat
  • 2 mozzarella-bollen
  • 50 gr roomboter
  • 1 knoflookteen
  • Balsamico azijn
  • Verse basilicum

Bereidingswijze

1. Bak het brood af volgens de gebruiksaanwijzing. Doe de boter in een schaaltje en verwarm deze voor ongeveer 20 seconden in de magnetron (tot het niet gesmolten, maar zacht is). Pers hierboven de knoflook uit en meng het geheel goed door elkaar.
2. Snijd de tomaat en mozzarella in mooie gelijke plakken.
3. Wanneer het brood klaar is, haal je deze uit de oven en snijd je hem in de lengte door midden. Smeer beide helften in met de knoflookboter en beleg ze met mozzarella.
4. Doe nu beide broodhelften terug in de oven totdat de mozzarella gesmolten is. Haal ze eruit en beleg met de tomaten waarna je de broden besprenkelt met balsamico azijn. Snijd wat verse basilicum in stukjes en strooi deze eroverheen. Eventueel nog wat zwarte peper naar smaak er over en that’s it!

Caprese Brood

Eet smakelijk!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Sabrina
    februari 16, 2015 at 2:55 pm

    Ohh jammie wat lekker!

  • Leave a Reply