Recept

Bun Thit Nuong Cha Gio

Sinds we begin vorig jaar de Vietnamese keuken ontdekt hebben eten we het regelmatig, zo blijven de spring rolls een grote favoriet! Maar ook bun en pho vinden we erg lekker en af en toe een banh mi is ook niet verkeerd. Eerder plaatste we al het recept voor een Vietnamese kip salade en vandaag hebben we het recept voor bun thit nuong cha gio voor jullie oftewel rijstnoedels met gegrild vlees en een krokante loempia. Een erg populair gerecht in de Vietnamese keuken. De bun thit nuong cha gio bestaat uit gemarineerde biefstuk met sla, zoetzuur en verse kruiden zoals munt en koriander. Het gerecht wordt op smaak gebracht met vissaus genaamd nuoc cham. Deze kun je net als het zoetzuur het beste van tevoren maken zodat de smaken lekker intrekken. Kortom houd jij ook van de Vietnamese keuken dan is dit gerecht zeker het proberen waard!

Bun Thit Nuong Cha Gio

Voor: 2 personen
Bereidingstijd:

Ingrediënten

  • 250 gr biefstuk
  • 150 gr rijstnoedels
  • 75 gr taugé
  • 1/2 sjalot
  • 1 grote knoflookteen
  • 1/2 stengel citroengras
  • 1/4 komkommer
  • 2 handjes krulsla
  • Klein handje geroosterde pinda’s (ongezout)
  • 1 el vissaus
  • Plantaardige olie
  • Snuf zwarte peper
  • Verse munt
  • Verse koriander
  • Gebakken uitjes
  • 2 Vietnamese loempia’s
  • Zoetzuur van wortel (hier het recept)

Nuoc cham

  • 50 ml water
  • 50 g suiker
  • 25 ml vissaus
  • 1 knoflookteen
  • 1/2 Spaanse peper
  • Citroensap

Bereidingswijze

  1. We beginnen met de nuoc cham.Kook in een pan het water met het suiker totdat de suiker is opgelost en laat deze afkoelen. Snijd ondertussen de peper en knoflook heel fijn. Voeg deze samen met de vissaus en wat citroensap (niet teveel) toe aan het afgekoelde suikerwater. Proef even en voeg eventueel meer citroensap toe.
  2. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en doe deze in een kom samen met de vissaus en een flinke snuf zwarte peper. Snijd de knoflook en sjalot fijn en kneus het citroengras. Snijd ook deze fijn en voeg alles toe aan het vlees. Meng het geheel door elkaar en zet opzij om te marineren, hoe langer hoe beter.
  3. Kook de noedels volgens de verpakking. Was de taugé en blancheer deze even kort.
  4. Snijd ondertussen de komkommer in reepjes en haal de blaadjes van de munt en koriander. Hak de pinda’s fijn.
  5. Frituur de loempia’s (wij maakten ze in de Actifry). Doe wat olie in de pan en bak hierin het vlees kort op hoog vuur.
  6. Neem twee kommen en begin met de taugé, doe de rijstnoedels erop en aan één kant de sla met de komkommer. Verdeel het vlees over de noedels en de kruiden over de sla. Snijd de loempia in stukken en plaats deze op het gerecht. Vervolgens doe je er nog wat zoetzuur op en strooi je er de pinda’s en gebakken uitjes overheen. Serveer de bun thit nuong cha gio met de nuoc cham en de bun is klaar.

Tip
Iedereen kan zelf naar smaak de nuoc cham aan het gerecht toevoegen. De saus is trouwens gekoeld in een gesloten pot zo’n twee maanden te bewaren.

Bun Thit Nuong Cha Gio

Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply