Recept

Bonensalade met Inktvis

Wij vonden dat het weer is tijd werd voor een seafood gerecht met een mediterraans tintje. Met de pot bonenmix van HAK uit de zomer foodybox maakten we een lekkere bonensalade met inktvis. Geïnspireerd door een Spaans gerecht en omdat we nog mooie inktvissen hadden liggen. De bonensalade met inktvis past dan ook perfect bij het zomerse weer van de afgelopen dagen. Heerlijk met een goed stuk brood erbij en aioli. De bonensalade met inktvis maak je in een handomdraai dus wanneer je uit werk komt kan je al snel genieten van je bord eten in de zon. De inktvissen zijn trouwens makkelijk schoon te maken dus ook dat heb je zo gedaan. Kortom heb je zin in een bordje zomer dan is dit gerecht zeker het proberen waard.

Bonensalade met Inktvis

Voor: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 4 inktvissen
  • 1 pot HAK bonenmix (kikkererwten, maïs, kidney & bruine bonen)
  • 1 tomaat
  • 1 knoflookteen
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • Handje rucola
  • Cayennepeper
  • Zonnebloemolie
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

1. Begin met het schoonmaken van de inktvissen. Snijd eerst net onder de ogen de tentakels af en haal in het midden hiervan het harde stukje weg. Trek vervolgens de kop eraf en haal zijn ingewanden eruit. Trek daarna de doorzichtige schede eruit en verwijder het eventuele vlies. Snijd de inktvissen daarna in ringen.
2. Snijd ook alvast de tomaat en laat de bonenmix uitlekken. Zet vervolgens een pan op een middelhoog vuur met wat olie. Bak hierin de uitgeperste knoflook en inktvis een paar minuten. Voeg daarna de tomaat en bonenmix toe en laat alles even goed doorwarmen. Maak op smaak met de paprikapoeder, cayennepeper, zout en peper.
3. Draai het vuur uit en meng de rucola erdoorheen vlak voor het serveren. De bonensalade met inktvis is klaar.

Tip
Bak de inktvis niet te lang want dan wordt het net kauwgum. Gooi het vocht in de pan zeker niet weg, deze zit vol smaak en is bijvoorbeeld lekker om je brood in te dopen.

Bonensalade met Inktvis

Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply