Recept

BBQ Garnalen met Chili-Avocadosaus

Het weer zit niet echt mee deze zomer maar dat mag de barbecue pret zeker niet drukken. Aangezien wij in een appartement wonen met balkon, zitten we vaak uit de wind en zelfs droog dus barbecueën kan altijd. Gelukkig was het laatst wel lekker weer en staken we de bbq aan voor wat verrassende gerechtjes. Zo ook deze bbq garnalen met chili-avocadosaus, super lekker en simpel te bereiden. De bbq garnalen smaken erg goed in combinatie met de fris en licht pittige saus. Deze kan je heel goed van tevoren maken maar het lekkerst is als je de pepers eerst grilt op de bbq en daarna verwerk in de saus. Met de bbq garnalen met chili-avocadosaus zal je gasten die wat minder van het vlees zijn dan ook erg blij maken tijdens een gezellige barbecue. En het sausje smaakt natuurlijk ook heerlijk met andere dingen kortom de volgende keer dat je gaat barbecueën zeker uitproberen.

BBQ Garnalen met Chili-Avocadosaus
BBQ Garnalen met Chili-Avocadosaus

Voor: 2 – 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr gepelde garnalen met staart
  • 1 knoflookteen
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl komijn
  • Snuf zeezout
  • Snuf zwarte peper
  • Plantaardige olie

Voor de saus

  • 1 rijpe avocado
  • 1 à 2 milde chilipepers (groene of jalapeños)
  • 1 knoflookteen
  • 2 el verse dille
  • 7 el Griekse yoghurt
  • Sap van een halve limoen
  • Zwarte peper
  • Zeezout

Bereidingswijze

  1. Gril de pepers totdat ze blaren en zwarte plekken krijgen. Regelmatig keren. Doe ze in een kom, dek ze af en laat ze afkoelen. Als het goed is kan je ze na zo’n 10 minuten simpel ontvellen. Snijd ook het steeltje en de zaadlijsten weg.
  2. Snijd de dille grof en maak de avocado schoon. Doe deze samen met de pepers, knoflook, limoensap, yoghurt, zout en peper in een kom. Pureer het geheel tot een gladde saus met de staafmixer. Proef en maak eventueel op smaak met zout en peper. De chili-avocadosaus is af, serveer deze in een leuk potje of schaaltje.
  3. Marineer de garnalen in wat olie met alle kruiden. Zorg dat je satéprikkers in het water hebt staan.
  4. Prik nu één voor één de garnalen op de spies en schuif ze tegen elkaar aan. Bestrijk alle garnalenspiesen met het overige kruidenmengsel.
  5. Gril ze op directe warmte op de barbecue en keer ze één keer. Het grillen zal maar 2 tot 4 minuten duren, doe ze vooral niet te lang want dan smaakt de garnaal niet meer lekker. Wanneer de bbq garnalen klaar zijn serveer je ze warm. Nu kan je gaan genieten van deze lekkere bbq garnalen met chili-avocadosaus.

BBQ Garnalen met Chili-Avocadosaus
BBQ Garnalen met Chili-Avocadosaus
Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply